Modernizacja sieci światłowodowej

ROZWIĄZANE

Poziom 29, Znawca Przestworzy
  • 1943
  • 8315
  • 69

Dostałem takiego SMSa:

Screenshot_2026-04-09-10-34-56-412_com.google.android.apps.messaging.jpg

 Mimo, że mam internet od Orange na sieci innego dostawcy, a w BOK mi poiedzeli tyle, że modernizacja dotyczy tylko ich sieci. Czy według Was ten SMS to tylko informacja, że gdzieś Orange coś robi, czy może się szykują jakieś zmiany?

1 ZAAKCEPTOWANE ROZWIĄZANIE

Rozwiązanie:

Poziom 43, Mistrz Międzygalaktyczny
  • 16060
  • 66628
  • 854

@Glut  może...przecież wiadomo, że sieci poszczególnych operatorów się między sobą różnią...wykup oznacza ujednolicenie zarówno tej drobnej infrastruktury jak i sieci szkieletowej 

Wyświetl rozwiązanie w oryginalnym poście

5 ODPOW. 5

• 16060
  • 66628
  • 854

@Glut  według mnie to dotyczy tylko sieci Orange lub SI. O pracach na sieci innych operatorów raczej nie ma informacji.

No, chyba, że Orange wykupił lokalnych operatorów i modernizuje sieć pod siebie 

• 1943
  • 8315
  • 69

• 16060
  • 66628
  • 854

@Glut  może...przecież wiadomo, że sieci poszczególnych operatorów się między sobą różnią...wykup oznacza ujednolicenie zarówno tej drobnej infrastruktury jak i sieci szkieletowej 

• 1943
  • 8315
  • 69

@agat13  dziękuję za rozwiane wątpliwości. Czy według Cie mogę w przyszłości liczyć na więcej niż 600/100?

• 16060
  • 66628
  • 854

@Glut  sądzę, że po wyrównaniu "poziomów infrastruktury " operator będzie chciał sprzedawać wyższe prędkości za więcej i to musi powodować zmiany w infrastrukturze. 

Wieksze prędkości, to większe obciążenie sieci ..co inaczej się rozkłada i lokalsów 

Ciekawy artykuł, dla kogoś kto w tym siedzi. Ciekawe perspektywy...