- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Możliwa agregacja pasm 5G po włączeniu n28?
@j131napisał(-a)
Do interneu domowego NIE stosuje się telefonów.
Nikt tego nie sprawdza 😉 . Niektóre routery, np Mikrotiki wykrywają telefon jako modem i już mamy niezły zestaw. Wystarczy telefon wrzucić na podstawkę chłodzącą i może tak pracować miesiącami 😉
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Co do tematu, to jest to możliwe, ale wymaga konfiguracji po stronie operatora i terminala po stronie konsumenta, temat na razie raczej w Polsce niszowy.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
@ŁysaKaszankaINCnapisał(-a)
Telefon musiałby obsługiwać passthrough, żeby staje nie ładował i nie rozładowywał baterii doprowadzając do wzrostu jej temperatury i ryzyka pożarowego.
Masz jakieś doświadczenie, czy powielasz mity? Mam telefony cały czas działające. Na początku puchły baterie, ale potem wrzuciłem je na podstawki chłodzące i już tak działają 2 lata... Także...
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
W pewnych sytuacjach i zastosowaniach takie rozwiązanie jest idealne. Telefon to kawałek płyty głównej z antenami i baterią, więc można zrobić z niego użytek. A że można z niego zadzwonić? No trudno;)
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Jakoś nie widzę aby pytanie dotyczyło tylko telefonu.
"Hej, skoro aukcja z pasma 700 MHz (i 800 MHz) została zakończona to czy będzie możliwe uruchomienie agregacji pasm w sieci 5G. Tak zwane (moim zdaniem) 5G+ - które agregowałoby 700 MHz (n28) i 3600 MHz (n78) - może przyniosłoby to lepszą jakość sieci 5G i czy da się w jakimkolwiek stopniu agregować je w sieci 5G? Można by ją nazwać 5G+?"
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
@ign24467napisał(-a)@artur912 Skoro mówisz, że to nie ma sensu, to agregacja 2CA w 4G na tej samej zasadzie tylko że z z LTE-A - bo 800+1800 MHz to są niskie częstotliwości i oferują wolniejszy internet i pewnie mniejsze prędkości niż 400 Mb/s - bo taka prędkość w 2CA ma wynosić wg. mapy Orange. A jak mój agreguje 2CA (na zewnątrz ze wszystkimi 4/4 kreskami) to mam mniejsze prędkości - bo max. 25-30 Mb/s. - czyli mniejsze niż gwarantowana przez Orange i ja wiem, że taka prędkość (400 Mb/s) nie będzie na 99%, ale mogło chociaż wyciągnąć do 100 Mb/s lub 60-80 Mb/s
A gdyby agregował 5G700 i 5G3600 to nie prędkość była by bliższa do 1 Gbps? - w końcu podobno samo 5G700 już ma oferować przepustowość do 120 Mb/s i dodać do tego prędkość od 5G (pasmo C) to może by coś koło tego 1 Gb/s wyszło
Odnosiłem się do tego postu, w którym mowa jest tylko o telefonach. Może stąd nieporozumienie.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Pasma 700,800,900 są zasięgowe 1800,2100,2600,3600 są pojemnościowe. Jeśli byłoby 700,800 i 900 w 5G to wtedy agregacja miałaby sens.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś