Nie można wyświetlić tego widżeta.

Mój blok a odległość do nadajnika bts lte/5g

Poziom 18, Badacz Przestworzy
  • 1083
  • 3568
  • 0

@ketrasaArtur No znam tą stronkę

Poziom 25, Entuzjasta Przestworzy
  • 859
  • 3377
  • 27

@agat13 

Dokładnie, widziałem nawet gdy router łączył się jednocześnie z trzema nadajnikami. Niezły mikst z tego wychodził 😁

Poziom 42, Mistrz Międzygalaktyczny
  • 19646
  • 56922
  • 775

@Januszbba jedna z najbardziej pomocnych. Jest też apka, ale trudno ją znaleźć. Korzystając z podpowiedzi innych osób i ten strony, to masz już niezłą garść informacji o nadajniku. Zawsze można wtedy dobrać tak ustawienie routera, aby sygnał był najmocniejszy.

• 1083
  • 3569
  • 0

@ketrasaArtur  @agat13  mierze prędkość na 5g w obu pokojach to mam prędkość 350 mb/s to jest całkiem ok? to pasma c nadal nie ma bo na mapie zasięgu Orange w całym Bielsku-Białej nie ma. 

Poziom 22, Odkrywca Przestworzy
  • 526
  • 2214
  • 13

Oprócz aplikacji ze sklepu, kilka ciekawych informacji wystawia sam telefon z androidem. Wystarczy wklepać *#*#info#*#*.  Różne telefony pokazują, mniej lub więcej danych o sieci.

Poziom 37, Nawigator Galaktyczny
  • 6386
  • 26135
  • 216

@Januszbbanapisał(-a)

@Zeusek  Ja mieszkam w mieście i tu jest problem znaleźć z którym aktualnie się łączysz bts bo apka net monster to pokazuje tylko parametry niestety. 

Mapę też pokazuje, wystarczy kliknąć ikonkę z mapą. Tylko najpierw trzeba załadować bazę adresową.

• 6386
  • 26135
  • 216

@Januszbbanapisał(-a)

@ketrasaArtur  @agat13  mierze prędkość na 5g w obu pokojach to mam prędkość 350 mb/s

...

Pokaż.

Poziom 33, Ekspert Galaktyczny
  • 2712
  • 11188
  • 108

Cześć @Januszbba 

Jeśli chodzi o odległość do jakiej moze się łączyć smartfon z nadajnikiem zależy od pasma częstotliwości GSM. Teoretycznie zasięg w paśmie 900MHz wynosi 35km. Im większa częstotliwość tym mniejszy zasięg.
Dwa razy większa częstotliwość, dwa razy mniejszy zasięg.

5G w paśmie C to odległość od nadajnika powinna wynosić około 1 km

Natomiast jeśli chodzi o pasmo 3600 MHz, 5g to jest pasmo C. Więcej informacji o tym znajdziesz w poradniku Orange tym linku https://www.orange.pl/poradnik/jaki-jest-zasieg-sieci-5g-w-orange-w-pasmie-c/

@Januszbbajeśli chodzi o stronę dzięki której możesz się dowiedzieć gdzie dokładnie znajduje się nadajnik z którym łączy się Twój smartfon to polecam http://beta.btsearch.pl/ a aplikacje polecam NetMonster którą możesz ściągnąć ze sklepu Google Play  https://play.google.com/store/apps/details?id=cz.mroczis.netmonster&hl=pl

Pozdrawiam 🙂

• 1083
  • 3569
  • 0

@j131  W net monster owszem jest mapa ale pokazuje tylko Twoją lokalizację nie pokazuje nadajników w okolicy. @Pablo5  No beta search i net monster no ok ale który parametr z net monster wpisać w beta search żeby wyszukać nadajnik jest co prawda baza danych ale w mieście jest dużo nadajników to byłoby długie szukanie żebym znalazł ten odpowiedni @j131  nawet pokazuje więcej niż 350 mb/s. 

Screenshot_20241202-063408.png

• 6386
  • 26135
  • 216

@Januszbba 

Czyli jednak mijasz się z prawdą, bo nie masz 350 mb/s tylko więcej. Ale to w apce MO, ja bym jej nie wierzył. Ja bym sprawdził apką pro.speedtest.

A co do mapy w netmonster to oczywiście że pokazuje lokalizacje nadajników; nie będę zamieszczał zarzutu ekranu, ale pełno ich na NO. Bazy nadajników dla swojego rejonu ściągnąłeś?

Co do cytowanej strony, to wbrew nazwie niczego na niej nie wyszukasz, wyszukiwarka nie działa. Trzeba po prostu obejrzeć mapę swojej okolicy, chyba do tego nie potrzebujesz identyfikatora nadajnika? Jedna z tych liczb ktore się wyświetlają to właśnie identyfikator, po nim poznasz który to nadajnik. Zostawiam twojej inwencji dowiedzenie się która to liczba.