Kto korzysta ze światłowodu Orange – sprawdź informacje i dostępność

ROZWIĄZANE

Poziom 20, Odkrywca Przestworzy
  • 424
  • 1534
  • 4

Cześć.

Mam do was - kto ciągnie światłowód Orange? Ponieważ pracownik firmy podwykonawczej Orange (Spie) powiedział mi, że oni nie ciągną światłowód po mieście, tylko wykonują naprawy i montują do domu światłowód. Może się z Panem technikiem nie zrozumiałem, ale jak pamiętam to firma podwykonawcza Spie coś robiła w studzienkach telekomunikacyjnych Orange

1 ZAAKCEPTOWANE ROZWIĄZANIE

Rozwiązanie:

Poziom 38, Pomocnik Międzygalaktyczny
  • 8676
  • 35090
  • 293

Orange zleca różne prace rozmaitym podwykonawcom. Nie ma jednej firmy która "ciągnie".

Wyświetl rozwiązanie w oryginalnym poście

5 ODPOW. 5

• 8676
  • 35090
  • 293

Orange zleca różne prace rozmaitym podwykonawcom. Nie ma jednej firmy która "ciągnie".

Poziom 42, Mistrz Międzygalaktyczny
  • 15594
  • 64165
  • 825

Kto ciągnie światłowód Orange?

@deest  głównym wykonawcą sieci dla Orange jest Światłowód Inwestycje. 

Wybór wykonawcy zależy jednak od zakresu prac, rejonizacji i wcześniejszych realizacji w tym terenie. 

Poza tym SI też może współpracować z podwykonawcami, bo nie wymaga to utrzymania setek ekip w całym kraju. 

Ekonomia rządzi 

• 424
  • 1534
  • 4

@agat13napisał(-a)

@deest  głównym wykonawcą sieci dla Orange jest Światłowód Inwestycje. 

Wybór wykonawcy zależy jednak od zakresu prac, rejonizacji i wcześniejszych realizacji w tym terenie. 

Poza tym SI też może współpracować z podwykonawcami, bo nie wymaga to utrzymania setek ekip w całym kraju. 

Ekonomia rządzi 

No właśnie wiem, że Orange korzysta z sieci SI (część swojej sieci przerzuciła do SI), swojej i innych operatorów, może się z technikiem nie zrozumiałem 😉

• 8676
  • 35090
  • 293

U mnie na 100% inna firma kładła światłowody w ulicy, a inna wykonywała przyłącza do domów. Ani jednej ani drugiej z nazwy nie kojarzę. Całość była jednak firmowana przez Orange; z podwykonawcami w zasadzie się nie rozmawia, Orange utrudnia takie kontakty jak może. Są możliwe tylko w trakcie instalacji.

• 424
  • 1534
  • 4

@j131napisał(-a)

U mnie na 100% inna firma kładła światłowody w ulicy, a inna wykonywała przyłącza do domów. Ani jednej ani drugiej z nazwy nie kojarzę. Całość była jednak firmowana przez Orange; z podwykonawcami w zasadzie się nie rozmawia, Orange utrudnia takie kontakty jak może. Są możliwe tylko w trakcie instalacji.

U mnie Orange nie utrudni kontaktów, bo budynek techniczny Orange widać z balkonu (a budynki techniczne Orange są wystawione na sprzedaż)