- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Cześć.
Mam do was - kto ciągnie światłowód Orange? Ponieważ pracownik firmy podwykonawczej Orange (Spie) powiedział mi, że oni nie ciągną światłowód po mieście, tylko wykonują naprawy i montują do domu światłowód. Może się z Panem technikiem nie zrozumiałem, ale jak pamiętam to firma podwykonawcza Spie coś robiła w studzienkach telekomunikacyjnych Orange
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Orange zleca różne prace rozmaitym podwykonawcom. Nie ma jednej firmy która "ciągnie".
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Orange zleca różne prace rozmaitym podwykonawcom. Nie ma jednej firmy która "ciągnie".
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Kto ciągnie światłowód Orange?
@deest głównym wykonawcą sieci dla Orange jest Światłowód Inwestycje.
Wybór wykonawcy zależy jednak od zakresu prac, rejonizacji i wcześniejszych realizacji w tym terenie.
Poza tym SI też może współpracować z podwykonawcami, bo nie wymaga to utrzymania setek ekip w całym kraju.
Ekonomia rządzi
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
@agat13napisał(-a)@deest głównym wykonawcą sieci dla Orange jest Światłowód Inwestycje.
Wybór wykonawcy zależy jednak od zakresu prac, rejonizacji i wcześniejszych realizacji w tym terenie.
Poza tym SI też może współpracować z podwykonawcami, bo nie wymaga to utrzymania setek ekip w całym kraju.
Ekonomia rządzi
No właśnie wiem, że Orange korzysta z sieci SI (część swojej sieci przerzuciła do SI), swojej i innych operatorów, może się z technikiem nie zrozumiałem 😉
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
U mnie na 100% inna firma kładła światłowody w ulicy, a inna wykonywała przyłącza do domów. Ani jednej ani drugiej z nazwy nie kojarzę. Całość była jednak firmowana przez Orange; z podwykonawcami w zasadzie się nie rozmawia, Orange utrudnia takie kontakty jak może. Są możliwe tylko w trakcie instalacji.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
@j131napisał(-a)U mnie na 100% inna firma kładła światłowody w ulicy, a inna wykonywała przyłącza do domów. Ani jednej ani drugiej z nazwy nie kojarzę. Całość była jednak firmowana przez Orange; z podwykonawcami w zasadzie się nie rozmawia, Orange utrudnia takie kontakty jak może. Są możliwe tylko w trakcie instalacji.
U mnie Orange nie utrudni kontaktów, bo budynek techniczny Orange widać z balkonu (a budynki techniczne Orange są wystawione na sprzedaż)