Koniec roamingu PLAY na sieci Orange

Poziom 18, Badacz Przestworzy
  • 18
  • 80
  • 0

Odświeżę temat, bo to dziś w nocy (chyba?) nastąpi. 

Ciekawe czy zaraz po północy, gdy będzie składać życzenia noworoczne zostanie to zrobione czy kilka minut/godzin później? 

Ja będę bacznie obserwował na swojej stacji, tym bardziej że będą goście z kartami Play'a 🙂

Najlepszego w 2026, pozdrawiam 

Poziom 32, Pasjonat Galaktyczny
  • 2406
  • 10579
  • 94

Okolice północny to chyba zbyt krytyczny moment żeby wyrzucać karty z sieci. No i jeśli ktoś ma wybieranie sieci manualne na Orange to zapewne automatyczne przełączenie na zasięg macierzysty nie zadziała. 

Poziom 21, Odkrywca Przestworzy
  • 96
  • 376
  • 6

@Rozlinapisał(-a)

Ciekawe czy zaraz po północy, gdy będzie składać życzenia noworoczne zostanie to zrobione czy kilka minut/godzin później? 

Ja będę bacznie obserwował na swojej stacji, tym bardziej że będą goście z kartami Play'a 🙂

Właściwie to już od 29 grudnia na numerach z Play po wybraniu „Orange” wyświetla się brak sieci. Wydaje mi się że woleli zablokować to wcześniej bo przewidywali co może się dziać w okolicach północy z 31 grudnia na 1 stycznia.

Poziom 19, Odkrywca Przestworzy
  • 84
  • 348
  • 1

@Kacper3006napisał(-a)

@Rozlinapisał(-a)

Właściwie to już od 29 grudnia na numerach z Play po wybraniu „Orange” wyświetla się brak sieci. Wydaje mi się że woleli zablokować to wcześniej bo przewidywali co może się dziać w okolicach północy z 31 grudnia na 1 stycznia.

Dokładnie tak już od 29 grudnia w wybieraniu sieci było już samo Orange i nie logowało do tej sieci. Ogólnie nie ma żadnej różnicy w miejscach w których jest mega słaby zasięg Playa to po prostu trzyma sztywno na Playu 0-1 kreska H a gdy już na prawdę nie ma zasięgu to "tylko połączenia alarmowe" jak w każdej sieci 

Poziom 18, Badacz Przestworzy
  • 18
  • 80
  • 0

Racja panowie, wczoraj sprawdziłem to nie wpuszczało do Orange, ale przy wyszukiwaniu nie było (zakazane) jak przy T-M. 

W mojej lokalizacji, szczątki z L800 lub brak usługi - nie chce się pchać nawet do 2G nie wiem dlaczego 🤔

Jeszcze raz dla Was, najlepszego 2026 - pozdrawiam! 😉