Nie można wyświetlić tego widżeta.

Kiepski zasięg sieci w mieszkaniu w centrum miasta

ROZWIĄZANE

Poziom 18, Badacz Przestworzy
  • 1230
  • 4002
  • 0

Witam mam w swoim mieszkaniu tylko 1 kreskę zasięgu ciągle  na smartfonie  samsung m35 5g włożyłem kartę do innego smartfona jest niestety tak samo. Czy jest legalny sposób jakiś żeby ten zasięg wzmocnić? kurczę lubię orange flex bo ma fajnie pakiety i szybki internet na 5g i niechcę zmieniać sieci ale ten zasięg jest tragiczny...

1 ZAAKCEPTOWANE ROZWIĄZANIE

Rozwiązanie:

Poziom 42, Mistrz Międzygalaktyczny
  • 14475
  • 59480
  • 723

@Januszbba  z zasięgiem nic nie zrobisz. Możesz przeanalizować działanie i ustawienia sieci pod kątem nadajników czy sprawdzić na mapie ich rozstawienie. Miasto to naprawdę trudny teren ze względu na gęstość zarówno nadajników jak i odbiorników. Jedynym sposobem jeśli nie chcesz używać wificalling jest VoLTE, ale bez analizy nic nie zrobisz 

Wyświetl rozwiązanie w oryginalnym poście

21 ODPOW. 21

Poziom 23, Odkrywca Przestworzy
  • 778
  • 3284
  • 18

Dlatego ludzkość wymyśliła VoWIFI.

• 1230
  • 4002
  • 0

@atlas_cudow No ale ja już  używałem wifi calling to jak z kimś rozmawiałem to przerywało rozmowę a ta 2 osoba też miała to wifi calling włączone a podobno na wifi calling nie występują przerywania podczas rozmowy tak mi napisali na czacie Flex.

Poziom 32, Pasjonat Galaktyczny
  • 2352
  • 11251
  • 93

Nie karmić…

Poziom 42, Mistrz Międzygalaktyczny
  • 20029
  • 57897
  • 787

@Januszbba jeżeli zasięg komórkowy jest za słaby, to jako legalny sposób zostaje skorzystać z WiFi Calling. Zakładam, że masz dostęp do internetu kablowy, a nie mobilny, bo jeśli mobilny, a podajesz, że zasięg słaby, to połączenie WiFi Calling z i internetu mobilnego może powodować utrudnienia i chwilowe przerwy w trakcie prowadzenia rozmowy.

Poziom 23, Odkrywca Przestworzy
  • 778
  • 3284
  • 18

@Januszbba  Wydaje mi, że masz trochę za wysokie wymagania względem obecnej technologii. Rozmowę może czasem coś przerwać, urwać głos itp.  Musisz się z tym  pogodzić. Zwłaszcza, wybierając telefon raczej z dolnej półki, powinieneś być świadomy, że godzisz się na pewne niedogodności.

Poziom 30, Pasjonat Galaktyczny
  • 2671
  • 14241
  • 71

@Januszbbanapisał(-a)

@atlas_cudow No ale ja już  używałem wifi calling to jak z kimś rozmawiałem to przerywało rozmowę a ta 2 osoba też miała to wifi calling włączone a podobno na wifi calling nie występują przerywania podczas rozmowy tak mi napisali na czacie Flex.

Już raz o tym pisałem, polaczenie vowifi nie jes stabilne i zdarzają się zakłócenia, być może ta druga osoba też ma zakłócenia, nawet flagowe telefony to dotyka, w bloku są zakłócenia i nawet jak dobry sygnał WiFi jest, może przerwać rozmowę czy ja zakłócić 😎

• 1230
  • 4002
  • 0

@atlas_cudow  Szczerze ja wiem że na  zasięg ma wpływ odległość od bts,warunki atmosferyczne itd ale ciągle 1 kreska  no to można się wkurzyć. Kolega miał też problem z tym m35 ale jeśli tą samą kartę daje do 2 telefonu i jest to samo.Gdy wyszedłem przed blok zasięg był lepszy może miejsce gdzie mam te 2 pokoje tam zasięg Orange nie działa ok ale zaś gdy dałem w ramach testu karty sim od play i plus to zasięg był bardzo dobry w obu telefonach ale i na play i plus łączy się tylko z 1 nadajnikiem ciągle a na orange skacze z 1 na 2 i na  3 itd btsa może temu ten zasięg jest kiepski.

• 1230
  • 4002
  • 0

@IreneuszCD  W zasadzie wifi calling to ratunek na kiepski zasięg mimo że mogą być te zakłócenia ale jest w tym tak że jak zerwie połączenie na wifi calling to automatycznie przełączy na volte jeśli oba będą włączone w ustawieniach?

Poziom 30, Pasjonat Galaktyczny
  • 2671
  • 14241
  • 71

@Januszbba Obstawiam że masz sygnał odbity od przeszkód bloki i to, bo nadajnika ot tak nie widzisz, dlatego skacze sygnał GSM, brat miał podobnie i max sygnał był 1 kreska, ja tam wieżę z kościoła widzę i sygnał stabilny jest 😎

Teoretycznie powinno przełączyć z vowifi na voltę automatycznie, ale to musi być w egoustawieniach telefonu, inaczej nie będzie tego, nie testowałem tego, bo sygnał mam GSM dobry, vowifi nie włączam w telefonie, bo to kiepska alternatywa voltę, mógłbym się wkurzyć mocno, jakby vowifi mi przerwało rozmowę, czy zniekształciło głosowe polaczenie 😎