KPO Światłowód - wykluczenie adresu?

ROZWIĄZANE

Poziom 12, Tropiciel Przestworzy
  • 3
  • 9
  • 0

Hej wszystkim,

Mam pytanie odnośnie podłączenia światłowodu w ramach projektu KPO. Mój adres widnieje na stronie internet.gov.pl jako objęty projektem. Na Hurt Orange jest planowany odbiór inwestycji na 10.02, ale… mojego adresu nie ma na liście.

Ekipa realizująca prace robi światłowód w okolicy, ale nie pod moim adresem. Kontaktowałem się też z podwykonawcą, który zapewnia, że mój adres zostanie podłączony doziemnie.

Moje pytanie: czy w ogóle możliwe jest, żeby taki adres został wykluczony z planu podłączeń, mimo że figuruje na internet.gov.pl? Ktoś miał podobną sytuację?

Dodam, że wcześniej po kontakcie z Orange widzieli adres jako planowany, a teraz otrzymuję od nich informację, że nie ma przyszłych planów pod tym adresem. 

1 ZAAKCEPTOWANE ROZWIĄZANIE

Rozwiązanie:

Poziom 29, Znawca Przestworzy
  • 3043
  • 11399
  • 68

Adres może wylecieć z listy z różnych powodów. Ale jak zapewnił Cię że jest i będą robić to tego się trzymajmy. Firma na końcu robót przekaże wszystkie adresy do Orange i na tej podstawie będziesz w bazie adresów gdzie można świadczyć usługi. Jak pójdziesz do salonu to Pani będzie Cię widzieć i zaproponuje ofertę. 

Wyświetl rozwiązanie w oryginalnym poście

6 ODPOW. 6

Poziom 42, Mistrz Międzygalaktyczny
  • 15743
  • 64984
  • 834

@dword sytuacja jest skomplikowana. Mogą wykonać przyłącze, ale jeśli nie będzie ono zaewidencjonowane w projekcie powykonawczym, adres nie będzie w zasięgu sieci i nie zamówisz usługi. Oficjalnym rozwiązaniem jest pismo do inwestora/wykonawcy o dodanie adresu "po drodze" do listy objętych inwestycją. To może zająć trochę czasu, dlatego proponuję również zgłoszenie adresu na infolinii i stronie operatora jako popytu na usługę. Adres do korespondencji:

Orange Polska S.A.

Jagiellońska 34 

96-100 Skierniewice 

Dopisek "Inwestycje"

• 3043
  • 11399
  • 68

Jak adresu nie ma w projekcie to firma nic nie wykona. To nie jest charytatywna organizacja 😄 A jeśli wykonają to prędzej czy później znajdzie się w bazach Orange. 

• 3
  • 9
  • 0

Problem jest taki, że adres jest w projekcie KPOD.05.02-IW.06-0042/23. Z tym, że cała wioska ma oddanie teraz w lutym a mojego adresu nie ma na liście. 

• 3043
  • 11399
  • 68

@dword ja mówiłem o projekcie technicznym. To byś musiał pytać kierownika robót z firmy podwykonawczej. 

• 3
  • 9
  • 0

Pytałem i zarzeka się, że zostanę podłączony drogą doziemną. Zastanawia mnie fakt czy jest coś takiego, że adres wypada z projektu. 

Pozostaje czekać i miło korzystać ze starlinka.

• 3043
  • 11399
  • 68

Adres może wylecieć z listy z różnych powodów. Ale jak zapewnił Cię że jest i będą robić to tego się trzymajmy. Firma na końcu robót przekaże wszystkie adresy do Orange i na tej podstawie będziesz w bazie adresów gdzie można świadczyć usługi. Jak pójdziesz do salonu to Pani będzie Cię widzieć i zaproponuje ofertę.