Nie można wyświetlić tego widżeta.

Jedna ulica, jedna firma instalacyjna, KPO kontra Światłowód Inwestycje.

Poziom 42, Mistrz Międzygalaktyczny
  • 14646
  • 60253
  • 742

@jarek_o  tyle, że KPO to jak powiedziałem, to  dłuższy proces obiegu dokumentów i procesów...bo i podmiotów w nim uczestniczących więcej 

Poziom 24, Entuzjasta Przestworzy
  • 1044
  • 4283
  • 20

@agat13

@

KPO jest dla wszystkich Operatorów, Inwestycja SI tylko dla Orange...lub przeważnie

Jasne jest, że SI należy do Orange, ale nawet na stronie SI jest napisane, że są dostawcą dla wielu operatów. Przeglądając internet.gov nie znalazłem ani 1 adresu, pod którym łącze było od SI, a jedynym dostępnym operatorem jest Orange.

Poziom 42, Mistrz Międzygalaktyczny
  • 14646
  • 60253
  • 742

@atlas_cudow  zgoda, ale SI buduje także sieć tylko dla Orange. Popraw jeśli się mylę, ale inwestycje własne operatora nie podlegają wspólnocie...

Wykonuje je również SI ( bo któżby inny)? Tak więc sieć niby SI nie podlega pod usługi innych operatorów...

Poziom 24, Entuzjasta Przestworzy
  • 1044
  • 4283
  • 20

Na pewno masz rację, że SI buduje też tylko dla Orange, ale chyba wtedy na internet.gov, SI w ogóle nie występuje, jako dostawca hurtowy. Wg mnie wtedy jest tylko dostępny Orange, jako dostawca detaliczny.  Nie jestem oczywiście ekspertem, do takich wniosków dochodzę na podstawie informacji na stronie www SI i internet.gov.

Poziom 28, Znawca Przestworzy
  • 2815
  • 10442
  • 54

@jarek_o wszystko wskazuje na to że w przypadku projektu z KPO trzeba więcej papierologii wykonać i czas się wydłuża. Podwykonawca czyli SI musi zameldować wykonanie zadania do Inwestora czyli KPO. Papiery muszą się zgadzać, kasa musi być rozliczona i dopiero można świadczyć usługi.