- « Poprzedni
- Następny »
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Jakie pasma działają na wymienionym nadajniku, czy jest agregacja pasm?
@agat13 przy takich częstotliwościach nie polecam. Niewłaściwie zestrojony kabel, to i antena sensownie nie będzie działała. Jeszcze przy CB bawiłem się w strojenie kabelka, ale do tego oprzyrządowanie nie było drogie i wtyczki, gniazda były dużo większe niż obecnie stosowane w modemach i routerach.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Ja mam identyczną antenę jak kolega, ona dobrze zbiera sygnał na pasmach 1800-2100, czekam teraz na złączkę do routera, aczkolwiek Twoje prędkości przy agregacji są dość przeciętne, u mnie na samym LTE 800 udało się uzyskać podobne rezultaty. Pewnie jest to wina przeciążonego BTS, sprawdzę dla Ciebie czy jak będę miał agregację to prędkości będą większe.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Kabel zamówie od CyberTecha, już odpowiednio "zarobiony". Co do prędkości LTE, to ogólnie w mojej miejscowości jest dramat jeżeli chodzi o internet mobilny. Najbliższy nadajnik umiejscowiony jest ok 5 km, pomijam fakt, że miejscowość leży w dolinie i otaczają ją lasy i pagórki 😉 Wystarczy spojrzeć na mapy zasięgu i agregacji pasm dostępnych na Orange.pl i wpisać miejscowość Kuropatnik. Pokombinuje coś jeszcze i dam znać o efektach. Nadmieniam, że zasięg GSM jak i LTE w tej miejscowości to dramat. Byłą ostatnio wzmianka o budowaniu masztu 5G w miejscowości Gościęcice, ale póki co cisza. Pozdrawiam i dziękuję za pomoc.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
@peciomu25 skoro jakieś propozycje co do nadajnika pojawiły się, to może w przeciągu dwóch lat pojawi się nowy nadajnik o ile nie będzie lokalnych protestów, co może spowodować wydłużenie budowy nowego nadajnika.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
@peciomu25 Tego typu kable są lutowane na płycie głównej anteny. Jeśli masz sprzęt to lepiej polutować niż zarabiać wtyczkę..20 minut roboty i za darmo...
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Sprzętu nie mam ale mam znajomego, który takie rzeczy robi także coś podziałam. Dzięki wszystkim za pomoc.
- « Poprzedni
- Następny »