Jak wymusić, aby operator poprawił konfigurację nadajników?

Anonim

Nie dotyczy
  • 0
  • 0
  • 0

@ketrasaArtur  to nie doczytałem, myślałem że na Hali taki problem jest, to trzeba zgłosić i niech skalibrują nadajniki.

Poziom 43, Mistrz Międzygalaktyczny
  • 21565
  • 62796
  • 860

@Anonim żaden problem. Zgłoszenia poszły kilka razy. Zawsze byłą odpowiedź, że to jest styk nadajników i tak ma być. Nadajniki są skonfigurowane prawidłowo. Tylko czemu kilka miesięcy wcześniej nie było takiego problemu, a teraz występuje? Na to pytanie już nie dostałem odpowiedzi. 

Anonim

Nie dotyczy
  • 0
  • 0
  • 0

@ketrasaArtur  może jakieś prace na nadajnikach robili i coś zmienili, tego jednak nie dowiesz się w BOK.

• 21565
  • 62796
  • 860

@Anonim raczej stawiam, że ktoś znowu używa wzmacniacza sygnału, a takie sytuacje już miały miejsce. Może to powodować zakłócenia, które trudno jest wychwycić. Dlatego pewnie podają, że konfiguracja nadajników jest prawidłowa.

Anonim

Nie dotyczy
  • 0
  • 0
  • 0

@ketrasaArtur  na takich piratów gsm, nie ma lekarstwa, zgłaszać, może operator się pofatyguje i go ukarze, kary dość spore są 😉

• 21565
  • 62796
  • 860

Nareszcie jakieś konkrety. Dziś po raz kolejny zadzwoniłem na infolinię. Przyjęta została reklamacja oraz otrzymałem informację, że w tej lokalizacji występują zakłócenia spowodowane używaniem wzmacniaczy. Do tego dochodzi przeciążenie nadajników, ale to już nie ma wpływu na prowadzenie rozmów. Przewidywany czas uporania się z usterką, to koniec sierpnia 2021r. Poczekamy, zobaczymy.

Poziom 21, Odkrywca Przestworzy
  • 688
  • 1323
  • 5

Wystarczy zadzwonić do UKE w sprawie zaklocen. Przyjadą pomierzą, skonfiskują sprzęt i dadzą karę. 

• 21565
  • 62796
  • 860

@gk2a6 jak składałem reklamację, to konsultant poinformował, że Orange już wystąpiło do UKE w sprawie zakłóceń.

Poziom 21, Odkrywca Przestworzy
  • 688
  • 1323
  • 5

@ketrasaArtur  zupełnie bez złośliwości ale otwarcie mówiąc - znając komunikację w Orange to bym nie ufał takim zapewnieniom a skargę i podejrzenie zakłóceń może zgłosić każdy.

• 21565
  • 62796
  • 860

@gk2a6 dzięki za podpowiedź.