- « Poprzedni
- Następny »
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Jak się dowiedzieć o terminie założenia światłowodu.
Witam.
Od ponad kilku miesięcy sprawdzam możliwość dostępu do światłowodu. Niestety na stornie internet.gov jest wzmianka o planowanej inwestycji tylko nie ma danych kiedy by to było. Jest możliwoś sprawdzenia tego w jakiś sensowny sposób? Tym bardziej ze Orange jest beneficjentem?
Niestety moja sytuacja z różego rodzaju LTE jest mierna jak widać na załącznikach. Co powoduje frustracje tym bardziej, że ostatnio bardzo często pracuję z domu... Internet LTE nie jest z orange
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
@BoguLek skoro Orange jest beneficjentem to pytaj na infolinii, lub czacie. Inna sprawa, czy ktoś coś konkretnego Ci powie. Bo procedury czasami się ciągną latami. Do internetu mobilnego zawsze można spróbować dać modem ODU-IDU, to powinno pomóc.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Z tym internetem jest o tyle problem, że mam dwa od tego samego operatora jeden bez limitu do 30mb/s bardzo stabilny ale niestety nie uzywany przeze mnie a ten z którym mam problem jest do 100mb/s lte/5g ale jak widać problem jest spory, niestety od techników dostałem informacje, że sieć jest przeciążona i może kiedyś przychylą sie do modernizacji.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
@BoguLek w sprawie światłowodu to też możesz sobie napisać polecony do Skierniewic. Przynajmniej będziesz miał pewność, że Ci odpowiedzą w miarę konkretnie. Z resztą o przeciążonym BTS-ie też można wspomnieć.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
@BoguLek sam zauważysz ze cos sie dzieje w Twojej okolicy a to znak ze za chwile to sie odda do uzytku.
obserwuj okolice a nie jakies strony w internetach 🙂
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Niby tak, to też prawda ale juz dawno temu wioska 2km przed moja i kilka km po mojej (jedna trasa) mają światłowód nas niestety omineli tak jak to widać na screenie z posta
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Odnośnie screenu z internet.gov to wynika z niego, że szybko przyłącza nie będzie. Raczej nie w tym roku. Wątpię że w 2026.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Łokciowe 76-214. Nie ma ulicy
A jakbym chciał na własną rękę aby zrobili mi przyłącze to jakby byłby to koszt skoro tam jest napisane 2500 zł?
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Nie, to nie jest 2500zl. Sam się nie podłączysz, dopóki nie ma zrobionej infrastruktury. Musisz po prostu czekać. Ewentualnie pomyśl nad modernizują internetu mobilnego.
Najświeższe, że twój adres jest brany po uwagę w inwestycji. Tylko musisz być bardzo cierpliwy.
- « Poprzedni
- Następny »