- « Poprzedni
- Następny »
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Internet stacjonarny - brak możliwości podłączenia mimo posiadania tel. stacjonarnego
Cześć , szukam opcji na internet do domu , nie ukrywam ze najbardziej odpowiedni dla moich potrzeb byłby internet stacjonarny . Po kontakcie z doradca dowiedziałem się ze niestety u mnie nie ma możliwości podłączenia się do sieci internetu stacjonarnego mimo tego ze posiadamy telefon stacjonarny . Byłoby to zrozumiałe ze dosłownie kilkanaście metrów dalej mieszka kolega który posiada telefon i internet stacjonarny od Orange , co jest zaznaczone nawet na mapie zasięgu . Czym jest spowodowane to ze u niego była możliwość założenia internetu a u mnie niestety nie ? Mimo próśb konsultant nie potrafił mi tego wytłumaczyć ...
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Internet stacjonarny
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Internet stacjonarny
Z tego co się orientuje to nie posiadam takiej skrzynki , ale czy byłaby możliwość założenia takiej skrzynki przez techników na własny koszt ?
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Internet stacjonarny - brak możliwości podłączenia mimo posiadania tel. stacjonarnego
O ile to jest przyczyna, to trzeba tą skrzynkę zdjąć. Zapytaj na infolinii czy przyczyną jest PCM. Powinni odpowiedzieć.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Internet stacjonarny
Ok spróbuje sie z nimi skontaktować , dziekuje za podpowiedz .
W razie gdyby okazało się to przyczyna można zamówić przebudowę linii czy raczej marne szanse ?
przyznam , ze bardzo zależy mi na stacjonarnym łączu a mając telefon stacjonarny myślałem ze nie będzie z tym problemu 😉
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Internet stacjonarny
Taka dostałem informacje :
niestety nie ma możliwości technicznych, najwyraźniej nasze kable nie są rozporządzone w tej lokalizacji.
Dziwna sprawa bo zakładając internet w innej miejscowości i to conajmniej 15 lat temu nie było problemu , a tu mając telefon stacjonarny jest problem ...
czyli rozumiem sprawa nie do ogarnięcia ?
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
A ja pamiętam, że w tamtych czasach wystarczył zwykły faks/modem w postaci urządzenia zewnętrznego lub karty zewnętrznej ISA lub PCI oraz ogólnopolski numerek 0202122. I nocami się buszowało...
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Internet stacjonarny
Ogólnie to dziwna sprawa , kiedyś wystarczyło mieć gniazdko telefonu stacjonarnego , wpinali się to i internet działał , tak jest u mojej mamy w domu .
Nie wymagam światłowodów czy czegokolwiek ale zwykłego internetu do nawet 10 mbs ...
myslalem ze nie będzie to problem , a jednak .
Pani konsultant mówi , ze nie instalują po ADSL i koniec ...
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Internet stacjonarny
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Internet stacjonarny
Telefon stacjonarny jest normalnie w Orange , dlatego myślałem ze nie będzie z tym problemu .
- « Poprzedni
- Następny »