- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Internet mobilny przestaje działać
Witam, otóż mam pytanie albo bardziej problem. Zacznę od tego że często używam swojego mobilnego internetu na komputerze , ponieważ mój internet stacjonarny potrafi zawieść w nieodpowiednim momencie. Od kilku tygodni, miewam problemy z moim mobilnym internetem, niektóre strony się nie ładują, częste zrywanie połączenia i tym podobne. Myślałem że wina leży po stronie software'u lecz cofnąłem wszelkie aktualizacje, fabryczne ustawienia lecz to nie pomogło. Czy jest to spowodowane jakąś długoterminową usterką ze strony Orange czy poprostu to jakieś problemy z moim numerem? Jest jakaś możliwość ze strony Orange na zrestowanie ustawień sieciowych lub zmiany Dns/ip na telefonie lub innej opcji która byłą by to w stanie naprawić? Z góry dziękuje za odpowiedź
Pozdrawiam
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
HardAngel97 napisał(-a):Witam, otóż mam pytanie albo bardziej problem. Zacznę od tego że często używam swojego mobilnego internetu na komputerze , ponieważ mój internet stacjonarny potrafi zawieść w nieodpowiednim momencie. Od kilku tygodni, miewam problemy z moim mobilnym internetem, niektóre strony się nie ładują, częste zrywanie połączenia i tym podobne. Myślałem że wina leży po stronie software'u lecz cofnąłem wszelkie aktualizacje, fabryczne ustawienia lecz to nie pomogło. Czy jest to spowodowane jakąś długoterminową usterką ze strony Orange czy poprostu to jakieś problemy z moim numerem? Jest jakaś możliwość ze strony Orange na zrestowanie ustawień sieciowych lub zmiany Dns/ip na telefonie lub innej opcji która byłą by to w stanie naprawić? Z góry dziękuje za odpowiedź
Pozdrawiam
Z jakiego urządzenia korzystasz ?
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Niestety nikt zdalnie nie skonfiguruje za Ciebie internetu.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Próbowałes wyczyścić całą historię razem z cookies z przeglądarki???
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
@Anonim Próbowałem lecz raczej nie jest to winna samej przeglądarki, np:
Czasami pogrywam w jakąś gre jak mam czas ale jest tak ze z serwerami gier sie połaczy ale np portal youtube czy inna witryna sieciowa nie bedzie dzialac. Kiedyś mogłem normalnie podłaczyć telefon do komputera i korzystać do woli z internetu
@Katani1 Moje akutalne urządzenie to Xperia Z2
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
HardAngel97 napisał(-a):@pablo_ck Próbowałem lecz raczej nie jest to winna samej przeglądarki, np:
Czasami pogrywam w jakąś gre jak mam czas ale jest tak ze z serwerami gier sie połaczy ale np portal youtube czy inna witryna sieciowa nie bedzie dzialac. Kiedyś mogłem normalnie podłaczyć telefon do komputera i korzystać do woli z internetu
@Katani1 Moje akutalne urządzenie to Xperia Z2
A w telefonie internet działa prawidłowo ? Jaki masz ustawiony APN i protokół APN ?
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
@Katani1 Działał prawidłowo od zawsze nic nie zmienialem z dnia na dzien sie pogorszyło. Ostaniego wzialem punktu dostpeu z forum orange od innej osoby ktora tez miala problemy z internetem
Konfiguracja z tamtego tematu:
nazwa: orange ipv4
apn: internet
nazwa użytkownika: internet
hasło: internet
typ uwierzytelnienia: brak
typ APN: default,supl
protokół APN: IPv4
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
HardAngel97 napisał(-a):@Katani1 Działał prawidłowo od zawsze nic nie zmienialem z dnia na dzien sie pogorszyło. Ostaniego wzialem punktu dostpeu z forum orange od innej osoby ktora tez miala problemy z internetem
Konfiguracja z tamtego tematu:nazwa: orange ipv4
apn: internet
typ uwierzytelnienia: brak
protokół APN: IPv4
Ustawienia wyglądają ok. Jeśli w telefonie też masz problemy z netem zamień SIM z innym urządzenem w orange, gdzie net działa prawidłowo i sprawdź w swojej lokalizacji. Może coś nie teges z telefonem...
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Testowałeś przywrócenie ustawień domyślnych APN (ustaienia>więcej>sieci komórkowe>nazwy punktów dostępu>przywróć wartości domyślne)? Po zmianie możesz zrestartować dlka pewności telefon. Mi na Z2 działa przesył komórkowy (tez z punktu dostępu) - ustawienia domyślne dla and. 6.0.1, bez brandu:
nazwa: Orange internet
APN: internetipv6
mcc: 260
mnc: 03
typ uwierzytelniania: PAP
Protokół APN: IPv6