- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Internet mobilny i gps
Witam, czemu nie ma normalnego formularza kontaktowego z Orange tylko jakieś pseudo bot który za każdym razem, wszędzie odpowiada od ponad pół roku to samo czyli "utrudnienia w sieci, w przyszłości ja z modernizujemy". Tyczy się to całego Olsztyna, Olsztynka, Nidzicy, trasy pomiędzy. Internet mobilny tu nie istnieje, to tragedia, zawiódł mnie w sytuacjach poważnych i ważnych. GPS dziecka w zegarku miał śmigać żebym znał lokalizację, a nie działa! Gdzie jest normalny kontakt z Orange! Mnie już szlak trafia z tą siecią.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Internet mobilny i gps
Zgłaszanie problemów technicznych z usługami Orange | Orange Polska
Modernizacja w Olsztynie i okolicach planowana jest na czerwiec 2025 (wyłączenie 3G) Orange mapa
Nie znaczy to że do tego czasu nie będzie robionych innych mniejszych bądź wymuszonych np. awarią modernizacji.
Zweryfikowałeś że z zegarkiem jest wszystko OK lub czy to nie brak sygnału GPS (np. w budynku)?
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Internet mobilny i gps
Hej, zegarek i w nim GPS, konfigurowany i powinno być wszystko ok. W starej sieci Play działał dobrze i aplikacja pokazywała prawidłową lokalizację. W sieci Orange, czy jest się w domu, szkole, na podwórku, nie jestem w stanie z lokalizować dziecka. Ustawienie nawet dokładne co 5 minut wykrywanie lokalizacji nic nie daje. Zegarek działa ok, można wysyłać wiadomości, dzwonić, często jest po za siecią przez co nie jestem wstanie zdalnie go wyłączyć. Zauważyliśmy również, że szybciej się wyładowuje. Moim zdaniem z powodu tego że często szuka sieci i nie może znaleźć.
Co do modernizacji sieci nie mam nic przeciwko, tylko że problem występuje od ponad pół roku, do roku czasu. W sklepie brak internetu przez co nie możemy korzystać z aplikacji sklepu. W trasie po za miastem brak internetu lub tak wolny że prędzej dojedziemy do domu i skorzystamy z wifi (innej firmy posiadamy jak chodzi o internet domowy). Wysłanie email przez 1h męczenia się aż w końcu odpuściliśmy.
Problemy w 3 urządzeniach, w tym zegarek z GPS, telefon Xiaomi mi 10 pro, telefon poco X3. Nawet obudowy zmienialiśmy na lżejsze. Czasem zmieniamy sieć z LTE na 3g, aby złapać odrobinę sygnału.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Internet mobilny i gps
Sprawdź sobie jeszcze lokalizację nadajników: BTSearch :: Baza danych oraz mapa lokalizacji stacji BTS / pozwoleń UKE
No i w przypadku takich problemów w stacjonarnej lokalizacji najlepiej używać WiFi (a przy okazji rozmów przez WiFi - VoiFi). Źródło WiFi to najlepiej stałe łącze lub mobilne z zewnętrzną anteną.
Sprawdź też Mapa zasięgu Orange | Orange Polska - wg mapy w jakim jesteś zasięgu, 4G?