- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Internet domy szeregowe - podlaczenie infrastruktury
Cześć mam pytanie.
kupilem segment w nowych szeregówkach od Developera w miejscowości Brwinów (mazowieckie). Na ulicy dostepny jest światłowód orange w odległości ok 2m od ogrodzenia szeregówek (8 lokali, 2 segmenty). Zgłosiłem zapotrzebowanie na podlaczenie swiatla do lokalu wypelniajac wniosek na stronie orange. Informacja byla ze w przeciagu tygodnia bedzie info zwrotne, natomiast mija miesiac i cisza.
na infolinii nie pomagają, nie wiedza gdzie przekazac. Jak można to dalej poprowadzić?
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
@kelsoo za ma danych, aby coś powiedzieć konkretnego.
Napisz do
Orange Polska SA
Jagiellońska 34
96-100 Skierniewice
Zapytaj o nwestycję, załącz mapkę i zaproponuj ewentualnie współfinansowanie
Zobaczysz co odpowiedzą
Zerknij też na stronie mapy zasięgu UKE co tam piszą o inwestycjach na Twoim adresie.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Moge podac dane ale komus z orange jak to pomoze.
z tą inwestycją o której wspominasz to nie do końca rozumiem...wiadomo, że to nowe...ale kiedys zawsze coś jest nowe i podłączają. Dla mnie jako dla potencjalnego klienta meritum sprawy to to, że cała ulica ma światło.. i problemem jest to, że pisze i dzwonie do orange na infolinie/czaty i nikt nie wie gdzie przekierować do jakiegoś działu...Współfinansowanie? ok, ale z kim o tym rozmawiać?
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
To że "cała ulica ma" to dla ciebie niewielki pożytek. Sieci światłowodowej tak się nie buduje, cała, łącznie z punktami dostępu jest projektowana i budowana. Jeśli to domy jednorodzinne (a pewnie szeregowe tak są kwalifikowane), to każdy musi mieć na etapie budowy "swój" element sieci zaprojektowany i wykonany. Żeby podłaczyć nowe budynki trzeba albo wykorzystać rezerwę (jeśli jakaś jest), albo wybudować nowy kawałek sieci.
Nie chcesz napisać tutaj nic więcej (zresztą to zrozumiałe), to zwróć się z pytaniem do Orange, adres dostałeś powyżej.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Słusznie napisał mój poprzednik..to, że światłowód biegnie nawet przez działkę nic nie znaczy. Tu potrzebny jest punkt dystrybucyjny dla całego osiedla. Tego się nie da wcinką w kabel zrobić. Projekt, ustalenia, geodezja, kasa, wykonanie. Takich miejsc jak Twoje są tysiące
Każdy by chciał ..nawet ja.
Tu jednak chodzi o procedurę i warunki techniczne oraz kasę na inwestycję, a nie życzenie przyszłych klientów.
Napisz oficjalne pismo, poszukaj w necie info o Twoim terenie i wiele wyjaśnisz sam..a resztę może podpowiemy