- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Tak jak w temacie, mam problem z zablokowanym NAT, co powoduje problemy z wyszukaniem meczów multiplayer na Xbox One i PlayStation 4. Posiadam router ZTE MF283+, bawiłem się już w przekierowanie portów, ale zbyt wiele to nie daje. Czytałem o możliwości ustawienia statycznego IP, ale nie wiem nawet, czy taka usługa jest dostępna w moim abonamencie. Można by było zastosować obejście z wyborem adresu ipv6, ale przy wypełnieniu wszystkich ustawień w profilach połączeń i wybraniu samego IPv6 jako typu PDP, nie mam połączenia z siecią (nie otworzę żadnej strony), choć model ma połączenie z internetem. Standardowe ustawienia są dla IPv4, więc nawet nie wiem, czy IPv6 jest obsługiwane przez operatora. Można to jakoś ogarnąć? Muszę dzwonić na infolinię? Dzięki za wszystkie ewentualne rady.
Rozwiązane! Idź do rozwiązania
Rozwiązanie:
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Internet LTE dla domu i problemy z NAT
Próbowałem się dodzwonić, niby pracują cały tydzień do 22:00, ale czekałem 9 minut i nikt nie raczył odebrać 🙂 Pieniążki oczywiście ładnie naliczyło w tym czasie.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Dzisiaj się udało, porozmawiałem z ekspertem Orange, aktywował mi darmowy VPN (testowy xD) i teraz czekam jedynie na jego aktywację, która powinna nastąpić w przeciągu godziny.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś