- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Instalacja Orange na klatce a remont klatki schodowej
Witam,
jestem członkiem Zarządu Wspólnoty Mieszkaniowej.
Na dniach zaczynamy remont klatki schodowej.
Na klatce, przy ścianie są zamontowane rurki z przewodami Orange w środku oraz po drugiej strony analogiczna instalacja Vectry.
W budynku przynajmniej jedna osoba korzysta z telefonu w Orange oraz ze światłowodu.
Budynek ma 3 piętra.
Wspólnota wymyśliła, aby przewody operatorów schować w ścianie w kanale instalacyjnym.
Administrator Wspólnoty próbował się kontaktować z Orange w celu ustalenia, czy przeniesienie instalacji do kanału jest możliwe, wykonalne itd (kanał instalacyjny Wspólnota oczywiście wykona na własny koszt). Niestety nikt tematem się nie zainteresował.
Aktualna instalacja wygląda fatalnie.
Pytanie: do kogo się zwrócić, aby przeprowadzić całą operację - zapewne wymagałoby to odłączenia użytkowników od usługi i pociągnięcia częściowo na nowo instalacji światłowodowej oraz telefonicznej.
Administrator twierdzi, że odbija się od ściany.
Przesłał mi tylko projekt wprowadzenia światłowodu do budynku, umowy jako takiej znaleźć nie mogą.
Miejscowość: Słupsk, woj. Pomorskie.
Proszę o pomoc.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Witam, Zadzwoń, na infolinie 510100100 będzie szybszy kontakt lub wyślij pismo na pismo adres.
Adres do korespondencji
Orange Polska S.A.
ul. Jagiellońska 34, 96-100 Skierniewice
można również na czacie Orange porozmawiać z konsultantem Technicznym.
W linku inne metody kontaktu
https://www.orange.pl/view/kontakt?footerlink=true
Ale Administrator powinien miedz kontakt z operatorem .
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
@marcinkoleksl konsultanci na infolinii powinni wiedziec do kogo przekazac taka sprawe. Najpierw sprobuj do BOK https://www.orange.pl/view/kontakt
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
@marcinkoleksl powinni nakierować na odpowiedni kontakt, bo według mnie, to już jest kontakt firma - firma. Spółdzielnia powinna mieć dostęp do opiekuna biznesowego.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
@marcinkolekslnapisał(-a)
Pytanie: do kogo się zwrócić, aby przeprowadzić całą operację - zapewne wymagałoby to odłączenia użytkowników od usługi i pociągnięcia częściowo na nowo instalacji światłowodowej oraz telefonicznej.
Administrator twierdzi, że odbija się od ściany.
Przesłał mi tylko projekt wprowadzenia światłowodu do budynku, umowy jako takiej znaleźć nie mogą.
Miejscowość: Słupsk, woj. Pomorskie.
Proszę o pomoc.
Napiszcie pismo do Orange i Vectry. Opiszcie sprawę i podajcie termin ostateczny remontu klatki zaznaczając, że w przypadku braku reakcji operatora cała sieć zostanie zabudowana bez możliwości dostępu do niej.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
@marcinkolekslKoledzy radzą słusznie, a ja podpowiem, że na infolinii można zgłaszać problemy z techniczną strona infrastruktury (przewrócone słupy, uszkodzone słupki, wisząca instalacja, zagrożenia zarwanych studzienek) i działa to od niedawna. Może warto zgłosić niezabezpieczoną sieć na klatce i tą skrzynkę w piwnicy? Na infolinię, bo mają obowiązek zadziałać i przyjąć takie zgłoszenie o dewastacji...Jak zgłosi się monter ustalić kto jest gospodarzem rejonu i postarać się o kontakt...Kierownik monterów zapewne będzie miał namiary do działu który zajmuje się podobnymi rzeczami...Warto działać dwutorowo