Otrzymałem informację od technika, który montował światłowód u sąsiada, że jest 4 miejsca w splicie nieopodal, ale on nie może nic zrobić, tylko w kwaterze głównej muszą dodać mój adres do tych 'możliwych' do założenia najpierw.
Składam zgłoszenie w formularzu mniej więcej co 1-2 tygodnie od kilku miesięcy poprzez: "wyślij nam zgłoszenie, że chcesz światłowód u siebie".
Co mogę jeszcze zrobić?
Pozdrawiam, ŁK.
Ul. Jagiellońska 34,
96-100 Skierniewice z dopiskiem "Inwestycje"
Prawdopodobnie adres został ujęty jako budynek jednorodzinny i dlatego w bazie danych nie ma rozróżnienia na 2 lokale, a przez to nie można założyć usługi na Twoją część bliźniaka.
Czy adres jest inny (rozdział na mieszkanie nr 1 i2)? Jest to określone administracyjnie?
Warto to jasno określić w piśmie, podpierając się urzędowym nadaniem numerów w budynku.
Opisz o rezerwach na najbliższym punkcie dostępu (OPP) z którego będziesz przyłączony i zapewnij o wszelkiej pomocy i zgodach na wykonanie przyłącza.
Podaj adres, może nam się uda coś podpowiedzieć do kogo dokładnie adresować, bo różni są wykonawcy sieci...
Dziękuję, napiszę. Co do adresu, to nie chcę pisać na forum, chętnie porozmawiam na ten temat telefonicznie, albo mailowo na priv.
@kovalus zgłoś się do salonu Orange to na miejscu się dowiesz czy twój adres jest w bazie czy nie. Jeśli masz np nr domu 2 a sąsiad 4 to raczej nie piwinno być problemu skoro jemu założyli.
Jeśli to bliźniak a był potencjał na 1 podłączenie to tak jak pisali zgłaszać o dorejonizowanie. Chodź czasem to niestety nie jest takie proste jak wygląda . Nawet na forum widać po wpisach.
Dziękuję za zaangażowanie w odpowiedź na moje pytanie.
Update: doszedłem do momentu, że na stronie internetowej Orange pojawił się mój adres, nawet zamówiłem instalację usługi 600/100, ale już 3-tydzień cisza, podczas zamówienia Pan nie był w stanie określić terminu instalacji. Czy coś mogę więcej zrobić?
Masz numer zamówienia ?
Kontaktowałeś się z Orange co w tej sprawie ?
@kovalus jak masz numer zamówienia to zadzwoń i zapytaj co się dzieje. Po 3 tygodniach to już dawno powinien być wyznaczony termin instalacji. Jeśli są jakiś problemy to też będą wpisane w zamówieniu. Konsultant powinien Ci je podać.
Konsultant powiedział mniej więcej tak: proszę czekać, technik do pana powinien zadzwonić, więcej nic nie mogę zrobić, bo nie mogę wybrać terminu instalacji w systemie.