INTERNET 8GB/S ???

Poziom 9, Zwiadowca Przestworzy
  • 3
  • 8
  • 0

INTERNET 8GB/S ???

Witam. 

Czasem zastanawiam się co nadal robię w tej pomarańczowej sieci. Pomijam już problemy z usługą extara SIM na zegarku Apple.

* BP O - Biuro Prasowe Orange

https://biuroprasowe.orange.pl/informacje-prasowe/orange-swiatlowod-do-8-gb-s-juz-w-39-miastach-tera...

20 stycznia 2025 roku BP O* podało do publicznej wiadomości iż Piotrków Trybunalski jest w zasięgu internetu 8Gb/s. Mamy 30.07.2025 roku i nadal nie ma oferty tej prędkości pod moim adresem a nadmieniam iż  posiadam FUNBOX 7 i moja prędkość wg umowy to 2Gb/s. Czekam na sensowne wytłumaczenie.

P.S. Jeżeli będziecie twierdzić, że owa prędkość jest w Piotrkowie Trybunalskim to wskażcie adres gdzie występuje bo ja żadnego takiego nie znalazłem 🙂

Pozdrawiam

_________

* Temat przeniesiony z Internet domowy + edycja wpisu - Bartłomiej

11 ODPOW. 11

Poziom 42, Mistrz Międzygalaktyczny
  • 15595
  • 64172
  • 825

INTERNET 8GB/S ???

@Radex04  nie kłamie, bo nie wszystkie adresy w zasięgu światłowodu mają dostęp do tej opcji usługi. Twój się nie załapał z jakiegoś technicznego lub umownego powodu 

Tak to jest skonstruowane niestety 

• 3
  • 8
  • 0

INTERNET 8GB/S ???

@agat13 Wskaż nazwę ulicy gdzie jest. Pracownicy Salonów Orange też się z tego śmieją że w Piotrkowie tej usługi nie ma

• 3
  • 8
  • 0

INTERNET 8GB/S ???

CYTUJĘ

"

Jesteś częścią społeczności Nasz Orange 

Forum Nasz Orange to miejsce, gdzie śmiało możesz zadać pytania dotyczące usług i oferty Orange.

Nasi użytkownicy na nie odpowiedzą, i obiecujemy że nie będziesz długo czekać 

Dzielenie się wiedzą i doświadczeniem to nasza specjalność i pasja 🧡
 Mam na imię Michał, należę do Zespołu Nasz Orange. 

"

Jak mogę śmiało zadawać pytania jeżeli z mojego postu zostało usunięte pytanie. 

Dlaczego ten odważny moderator nie nie odpowiedział na moje pytanie publicznie? tylko usuwa i usuwa

Poziom 20, Odkrywca Przestworzy
  • 683
  • 1821
  • 4

INTERNET 8GB/S ???

najprawdopodobniej nie ma albo karty xgs-pon albo nie ma miejsc wolnych do wpiecia 

informacji tego typu pewnie nie uzyskasz.

mam znajomego co jest sredniej wielkosci operatorem i najzwyczajniej mowi miedzy nami prywatnie ze nie oplaca sie modernizacja jesli uzytkownik ma byc jeden.

xgs-pon kiedys bedzie standardem, potem 25 GPON i 50 GPON.... bo jest juz testowane nawet w Polsce, czy Orange Polska testuje 50GPON nie wiem 

Poziom 37, Nawigator Galaktyczny
  • 2322
  • 6947
  • 225

INTERNET 8GB/S ???

Piotrków Trybunalski jest gminą regulowaną, więc dostęp do 8 Gb/s dostępny jet tylko na infrastrukturze Orange Polska (nie myl z Światłowód Inwestycje)

EDit:

najprawdopodobniej:

ulice:

Partyzantów, Rysia, Belzacka, Parkowa.

Poziom 17, Badacz Przestworzy
  • 7
  • 14
  • 1

INTERNET 8GB/S ???

Opcja 8gbit jest dostępna tylko na łączach Orange Światłowód. Na łączach Światłowód Inwestycje jest dostępna maksymalnie opcja 2gbit.

Poziom 25, Entuzjasta Przestworzy
  • 869
  • 3023
  • 25

INTERNET 8GB/S ???

ul. Szkolna 28, 97-300 Piotrków Trybunalski jest szybki internet

Poziom 42, Mistrz Międzygalaktyczny
  • 15595
  • 64172
  • 825

INTERNET 8GB/S ???

@Radex04  Czyli jednak nie kłamali..

Poziom 26, Entuzjasta Przestworzy
  • 322
  • 1398
  • 33

INTERNET 8GB/S ???

@ŁysaKaszankaINCnapisał(-a)
ul. Szkolna 28, 97-300 Piotrków Trybunalski jest szybki internet

no jest, ale wg mapy zasięgu do 2 Gb/s.

pytanie było o ósemkę.

z adresów podanych powyżej na Belzackiej jest infrastruktura Orange, ale też do 2Gb obecnie.

Skoro się tym chwalą to pewnie są jakieś pojedyncze lokalizacje, ale szukanie palcem po mapie to jak szukanie igły w stogu siana 😉