- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Huawei P9Lite a WiFi Calling problem
Tylko jak to ustawienie VPN dodać do aplikacji....?
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
@MarcinO, generalnie aplikacja powinna sama ustawić sobie połączenie VPN...zapędziłem się, nie znalazłem nigdzie danych do ustawienia danych VPN pod WifiCalling...Czyli nadal nie widzi tunelu VPN pod WifiCalling?
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
@Anonim, z tego co mi wiadomo, jak na razie na wszystkich Huawei-ach trzeba instalować appkę. @MarcinO ma ten sam telefon co moja żonka, z softem brandowanym przez OPL...stąd moje zdziwienie, co może kolidować...stawiam na aplikację bankową, lub usługę w abo, załączoną w MO...nie mam dostępu, więc nie wiem...wszystko do sprawdzenia przez właściciela 😉
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
@mabud73 , @Anonim sprawdzałem w MO i niby nie ma usług które blokowały by WiFi Calling jedyne co znalazłem aktywnego to: "
Aktywuj doładowania telefonu na kartę lub mix | Włączony" |
tak naprawdę nie wiem co to za usługa jako osoba posiadająca tel. w abonamencie.
edit: doszedłem do czegoś więcej .... WiFi Calling utworzyło połączenie VPN a teraz pyta " Zmieniono kartę Sim czy chcesz dla niej aktywować usługę WiFi Calling" niestety po kliknięciu OK aplikacja nie odpowiada ... foto w załaczniku
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
@Anonim, jeżeli @MarcinO pójdzie na to nie mam zastrzeżeń, widać że mu bardzo zależy ze względu na słaby zasięg 3G/LTE...druga sprawa, ogarniesz to @Anonim? U mnie już się goście schodzą 😉 Rodzinna imprezka 😉
@MarcinO, jak wspomniałem wyżej, w skrajnych przypadkach, konieczny będzie kontakt z BOK...to co znalazłeś to możliwość doładowań mixa i prepaidów z Twojego konta obciążających Twoją fakturę....
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
@MarcinO, a spróbuj wyjąć i wsadzić SIM. Dziwny komunikat...widocznie coś może być z kartą...po wyjęciu przeczyść ją "spirytusem" może być techniczny 😉
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Wykonałem mały eksperyment zamieniłem karty w telefonach i co sie okazało na karcie żony w P9 usługa działa znakomicie a moja karta w J3 już nie . Jutro wizyta w salonie Orange niech rozwiązują problem.
Dziękuję za zainteresowanie , dam zanać co z tego wyszło.
Pozdrawiam