- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Gdzie zgłosić potencjalne zagrożenie dla kabli / światłowodów?
Mieszkam pod Warszawą, na osiedlu domków, w domu, który stoi w podjeździe odchodzącym od ulicy (podjazd jest ślepy, są przy nim 4 domy).
Na podjeździe, na przeciwko mojego domu, jest słup, z którego rozchodzą się światłowody do tych czterech domów (także do mojego) oraz chyba do dwóch kolejnych, stojących nieco dalej.
Słup zarosło dzikie wino, które od jakiegoś czasu "pnie się" także po samych światłowodach. Widać wyraźnie, że kable są obciążone - boję się, że w końcu nie wytrzymają ciężaru pnączy i się urwą. Co więcej, jeden ze światłowodów przechodzi tuż pod gałęziami drzewa stojącego kilka metrów dalej - gałęzie narosły, mogę się założyć, że jak w zimie będzie na nich zalegał ciężki śnieg, to uszkodzą / zerwą ten światłowód.
Czy można coś takiego gdzieś zgłosić za pomocą formularza na stronie albo e-maila? Próbowałem to zgłosić telefonicznie, ale jedyny numer podany do kontaktu to numer ogólny, gdzie trafia się na Maxa - a ta sprawa najwyraźniej przerasta jego możliwości intelektualne…
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Jeżeli to infrastruktura SI lub Orange to:
Zagrożenia Życia lub Bezpieczeństwa – Zadzwoń*
W sytuacjach zagrożenia życia lub bezpieczeństwa związanego z uszkodzeniem infrastruktury światłowodowej (na przykład zerwane lub nisko wiszące kable światłowodowe, pochylony słup, uszkodzona studzienka, itp.) prosimy o kontakt z numerem 510 100 100.
* Zgłoszenie zostanie obsłużone przez Partnera Technicznego działającego na rzecz Światłowód Inwestycje.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
@Janhalb tu jest artykuł w bazie wiedzy
Przez Maxa przejdziesz mówiąc infrastruktura. Konsultant MUSI przyjąć zgłoszenie i za pomocą odpowiedniego formularza przesłać do działu utrzymania sieci. Zagrożenie życia likwidują w 24h, porządkowe zgłoszenia, do miesiąca.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Ogólny numer znam, przecież napisałem. Max niestety jest za głupi na taki problem - kompletnie nie rozumie, co co chodzi.
@agat13
Spróbuję…
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
@Janhalbnapisał(-a)
Ogólny numer znam, przecież napisałem. Max niestety jest za głupi na taki problem - kompletnie nie rozumie, co co chodzi.
@agat13
Spróbuję…
Eee dla mnie Max jest ok. Ale faktycznie nie każdy sobie radzi z tego typu botami. Czasem pomagam ojcu tego typu infolinią, ale on ma prawie 80 lat.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Tak jak wyżej, najszybciej też bym próbował na 510 100 100 i trzeba próbować do skutku przebrnąć przez etap gadki z botem, to niestety norma, później jak już człowiek odbierze i jeśli stwierdzi się zagrożenie życia to temat powinien być w ciągu 24h ogarnięty
Fajne profilowe swoją drogą ( ͡° ͜ʖ ͡°)
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
@Janhalb szkoda czasu na Maxa tym bardziej w weekend, bo nawet jak go przejdziesz na czacie to Ci napisze, że konsultanci nie pracują. Najlepiej telefon 510 100 100.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
@Glutnapisał(-a)@Janhalb szkoda czasu na Maxa tym bardziej w weekend, bo nawet jak go przejdziesz na czacie to Ci napisze, że konsultanci nie pracują. Najlepiej telefon 510 100 100.
Eee… Ale masz świadomość, że jak się zadzwoni na 501 100 100, to właśnie odzywa się Max…?
Natomiast @agat13 miał rację - jak Maxowi powiedziałem, że CHODZI O INFRASTRUKTURĘ, to mnie grzecznie przełączył do żywego człowieka. Co prawda trzeba było poczekać, bo sobota, ale w końcu mnie połączyło i jakaś miła pani przyjęła zgłoszenie i powiedziała, że w ciągu 48 godzin powinni się tym zająć…
Tu nie chodzi o to, że ja sobie nie radzę z Maxem, tylko o to, że on sobie nie radzi z niestandardowymi sprawami, a zmuszenie go do połączenia z żywym człowiekiem bywa trudne…
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
@Janhalb tak, chodzi mi o to, że w weekend nic nie załatwiasz przez czat. Ja zawsze powtarzam "konsultant", aż w końcu Max przełączy.