- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Gdańsk - planowana likwidacja stacji bazowej NetWorks T-30221 (T-Mobile)
W Gdańsku na ul. Kołobrzeskiej 41 w niedługim czasie będzie likwidowane (czytaj: wyburzane) Centrum Handlowe Alfa. Na dachu budynku jest stacja nadawcza T-Mobile (NetWorks) nadajnik nr 30221 (eNBI: 340172) nadający we wszystkich dostępnych pasmach LTE i 5G na paśmie 3500 MHz. Z tego nadajnika korzystają również klienci Orange w ramach współpracy NetWorks. Mam pytanie co obie sieci planują po wygaszeniu tej stacji, bo zasięg tutaj będzie wtedy tragiczny?
To, że będzie tragiczny, wiem od momentu, kiedy stacja 30221 była przez pewien czas wyłączona eksploatacyjnie (być może była to jakaś okresowa rekonfiguracja stacji) i okoliczne stacje NetWorks w ogóle nie dawały rady, a zasięg w tym rejonie ulicy Chłopskiej, Kołobrzeskiej, Krynickiej i okolicznych był makabryczny.
Czy czeka nas to, co spotkało mieszkańców okolic ulicy Bażyńskiego i Polanki, kiedy T-Mobile zlikwidował tamtejszą stację i jedyną alternatywą ze stacji bazowej na ul. Tetmajera w tamtym rejonie pozostał Plus oraz Play?! Orange również nie raczył nic w tym temacie tam zrobić, więc jest masakra.
Z góry dziękuję za informację co sieć Orange w ramach NetWorks zamierza zrobić, żeby tysięcy mieszkańców tej części Dzielnicy Gdańska Przymorze nie pozbawić całkowicie zasięgu.
Bez nowej zastępczej stacji bazowej, jakiekolwiek LTE będzie szczątkowe, a o 5G w paśmie C-band będzie można całkowicie zapomnieć.
Szok będzie całkowity, bo teraz sygnał T-Mobile i Orange z tej stacji Centrum Alfa Kołobrzeska 41 Gdańsk - stacja id nr 30221 jest wysterowany na max, co doskonale widać na wykresach wszelkiego rodzaju netmonitorów, jeśli ktoś umie z takich narzędzi korzystać.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Nie jestem pewny, czy swoje pytanie zadałeś w odpowiednim miejscu.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
@PiotrK68 pytaj w BOK.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Cześć @PiotrK68
Niestety takich informacji nie posiadamy, ponieważ jesteśmy tylko użytkownikami usług Orange :-). Najlepszym rozwiązaniem jest zadanie takiego pytania pod tym linkiem pod koniec artykułu jest możliwość zadanie pytań Rekordowy ruch w naszej sieci https://biuroprasowe.orange.pl/blog/rekordowy-ruch-w-naszej-sieci/
Także mozesz zadać takie pytanie pod tym linkiem w kontaktach https://biuroprasowe.orange.pl/kontakt-dla-mediow/ oraz dzwoniąc na infolinię Orange *100 lub 510 100 100 lub pytajac się na Orange czacie po zalogowaniu się na swoje konto Mój Orange 🙂
Pozdrawiam 🙂
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Wysłałem wiadomość na link dotyczący "Rekordowy ruch w naszej sieci", ale nie sądzę, by to tez było właściwe miejsce. Obserwując podejście osób kompetentnych z sieci, do danych przekazywanych przez abonentów widzę, że żadne miejsce nie jest odpowiednie, bo wszyscy wszystko mają w nosie...
Mam jednak cichą nadzieję, że jakieś rozsądne osoby z Orange to jednak czytają. 🤔
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
@PiotrK68 na centrum są dwa nadajniki. Oba idą pod młotek?
A jak z zasięgiem z BTS MOSiR?
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
T-Mobile na nadajnik na dachu Centrum Alfa, a Orange pikokomórkę wewnątrz Centrum. To dwa zupełnie odrębne nadajniki. Z pikokomórki Orange wewnątrz Centrum korzysta jeszcze Plus. Play nie ma nadajników w tym obiekcie i jego zasięg wewnątrz jest fatalny.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
@Pablo5napisał(-a)Cześć @PiotrK68
Niestety takich informacji nie posiadamy, ponieważ jesteśmy tylko użytkownikami usług Orange :-). Najlepszym rozwiązaniem jest zadanie takiego pytania pod tym linkiem pod koniec artykułu jest możliwość zadanie pytań Rekordowy ruch w naszej sieci https://biuroprasowe.orange.pl/blog/rekordowy-ruch-w-naszej-sieci/
Także mozesz zadać takie pytanie pod tym linkiem w kontaktach https://biuroprasowe.orange.pl/kontakt-dla-mediow/ oraz dzwoniąc na infolinię Orange *100 lub 510 100 100 lub pytajac się na Orange czacie po zalogowaniu się na swoje konto Mój Orange 🙂
Pozdrawiam 🙂
A jeszcze kontakt@orange.com
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś