No właśnie sam piszesz ze ludzie z całej Polski piszą do Orange ws FTTH... Tylko ze firma Orange jakos nie chce zarobić. Dziwne to, że firma nie robi NIC aby sprzedać swoją usługę...
Teraz zastanawia mnie jedno? Po kiego placka jakieś podpisywanie porozumienia z UM ???
No właśnie.... Wg uzyskanej przeze mnie informacji:
cyt: "Porozumienie między Orange Polska a władzami Ząbek ma na celu stworzenie przyjaznych warunków dla inwestycji, dzięki którym w mieście zostanie zbudowana sieć superszybkiego internetu."
No właśnie...przyjaznych. Czyli firma Orange może wg tego porozumienia liczyć na ułatwienia i współpracę ze strony miasta, to dlaczego z tego nie korzysta i nie robi nic????
Druga rzecz. Piszesz ze spotkań z mieszkańcami nie będzie, a ja mam takie info:
Cyt: "informuję, że Miasto Ząbki w październiku br. podpisało z firmą Orange porozumienie o współpracy w kierunku budowy społeczeństwa informacyjnego i rozwoju światłowodowej infrastruktury telekomunikacyjnej. W ramach tej współpracy firma podejmie się budowy sieci światłowodowej w mieście, finansowanej ze środków własnych firmy. Zobowiązuje się także do przeprowadzenie spotkań informacyjnych z mieszkańcami, na których zaprezentowany zostanie zakres obszarowy i techniczny projektu. Miasto Ząbki objęło projekt honorowym patronatem i zobowiązuje się do współpracy w zakresie działań informacyjnych dotyczących projektu."
@ros0mak Po raz piąty piszemy Ci przez 4 strony tego wątku. WYMAGA TO WSZYSTKO CZASU!.
To, że poinformowano na stronie Urzędu o podpisanym porozumieniu 17 października, nie oznacza tego, że Orange w temacie nic nie robi. Minął raptem miesiąc.
Podłączenie w moim przypadku budynku wielorodzinnego w mieście trwało niecały rok. Od projektu, poprzez podpisanie umowy udostępnienia nieruchomości po prace instalacyjne. Pomiędzy tymi etapami było kilka miesięcy odstępu, ponieważ ktoś musi przygotować koncepcję, przygotować i podpisać umowę udostępnienia nieruchomości, aż w końcu odebrać inwestycję. Pomnóż teraz skalę jednego budynku, do jednego miasteczka. Nic się nie dzieje z dnia na dzień. Musisz to zrozumieć, bo dalsze ciągnięcie tego wątku nie ma sensu.
Mam tylko nadzieje, ze zgodnie z twoją irracjonalna sugestią o bezsensie ciągnięcia tego wątku, nikt z administracji forum nie wpadnie na pomysł zamknięcia tego tematu, gdyż na bieżąco mam zamiar umieszczać tu informacje które uzyskam ws postępu prac.
A tak waszym zdaniem. Jeżeli Orange podpisało porozumienie z UM Ząbki, to wywiąże się z tego zobowiązania? Mieliście jakieś doświadczenia z Orange, ze obiecali rozbudowę sieci FTTH i nie dotrzymali słowa???
@ros0mak proponuje abyś podpytal swojego zarządcę budynku czy podpisał umowę z Orange na modernizację sieci. Przynajmniej będziesz miał wiedzę czy coś jest robione w kierunku aby Twoja lokalizacja została podłączona do ftth. Potem to już z górki.
Jedno jest pewne w Ząbkach będzie ftth
Moim zarządcą budynku jestem JA.
Jak wcześniej pisałem na ulicy co kawałek jest studzienka TPSA. Nawet u mnie na podwórku pod oknem jest takowa, bo mam linię Orange (kiedyś telefon, teraz Neo do 20/1).