- « Poprzedni
- Następny »
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Orientuje się ktoś ile trwa pełne podłączenie bloku? 😆 Mam tu na myśli ile czasu może upłynąc od momentu rozpoczęcia prac instalacyjnych, tudzież ich zakończenia, a możliwością podpisania umowy i podłączenia usługi? Dni, tygodnie, miesiące? bo nie wiem czy czekać, składać wypowiedzenia a może przedłużać umowę z lokalnym dostawcą...
Rozwiązane! Idź do rozwiązania
Rozwiązanie:
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
@RommieJak wszystko jest gotowe w bloku i zatwierdzone, to podłączenie w lokalu to około 3 miesiące.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Dostępność światłowodu
@RommieJak widziałem u siebie na osiedlu to było to około 3 miesiące.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Dostępność światłowodu
aż tyle? :< Ale chodzi od momentu kładzenia światłowodu czy instalacji w budynku? bo światłowód lezy od kilku lat (sąsiednie bloki dawno podłączone), a wczoraj niby kładli instalacje w moim budynku... dlatego zastanawiałem się ile może potrwać cały proces, skoro wszystko jest już na miejscu..
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
@RommieJak wszystko jest gotowe w bloku i zatwierdzone, to podłączenie w lokalu to około 3 miesiące.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Dostępność światłowodu
tak, wiem, ale chodzi właśnie ile może trwać to zatwierdzenie ze strony orange? bo instalacje wykonuje zewnętrzna firma na zlecenie orange, a własciwie wykonywała, bo już zakońzyli prace. Ale zapewne to nie koniec procedury ze strony orange.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Dostępność światłowodu
Rommie napisał(-a):tak, wiem, ale chodzi właśnie ile może trwać to zatwierdzenie ze strony orange? bo instalacje wykonuje zewnętrzna firma na zlecenie orange, a własciwie wykonywała, bo już zakońzyli prace. Ale zapewne to nie koniec procedury ze strony orange.
@RommieTo podałem ci w pierwszym poście ile to trwa też robiła to zewnętrzna firma dla Orange.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Dostępność światłowodu
no cóż, obawiałem się, że mimo instalacji może to trwać w nieskończoność, w takim razie zapewne przdłuzam u lokalnego dostawcy...
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Dostępność światłowodu
@RommieJak wszystko będzie gotowe to zobaczysz tu mapa zasiegu
A najlepsza opcja dla światłowodu jest 100Mb nie wieksze 300/600Mb.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Dostępność światłowodu
Znam tę stronkę, ale raz, że nigdy nie wiadomo jak wygląda kwestia opóźnień w aktualizacji danych, a dwa, że istotny jest czas, dlatego miałem nadzieję, że realizacja przyłączy jest sprawniejsza w sytuacji gdy insfrastruktura jest już gotowa.
Jednocześnie obawiając się, że nie ma to znaczenia, a wszystko odbywa się w zółwim tempie. Jesli właściwa jest bramka numer dwa to najwidoczniej pozostaje mi zostać u lokalnego dostawcy, bo czekanie paru miesięcy nie wchodzi w grę.
Dziekuje za infromacje, pozdrawiam.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Dostępność światłowodu
Z tymi trzema miesiącami nie ma co uogólniać.
U mnie w mieszkaniu usługę podłączono po niecałym miesiącu od "wejścia Orange" do bloku. A na mapie zasięgu dostępność światłowodu pojawiła się dopiero po kolejnych kilku miesiącach.
Najlepiej jest zadzwonić na infolinię z chęcią zakupu usługi albo zrobić to w najbliższym salonie.
- « Poprzedni
- Następny »