Nie można wyświetlić tego widżeta.

Aktywne częstotliwości LTE + agregacja

Poziom 6, Zwiadowca Przestworzy
  • 2
  • 0
  • 0

Witam,

potrzebuję informacji na temat uruchomionych pasm LTE (częstotliwość, konfiguracja anten - mimo 4x4 itp.) w miejscowości Kościerzyna (pomorskie) 83-400.

Jeżeli jest kilka częstotliwości to czy uruchomiona jest agregacja?

Do czego potrzebuję ww. informacji?

Obecnie posiadam TP-LINK MR200 i planuję wymienić na router z agregacją (B618 lub B715).

4 ODPOW. 4

Poziom 45, Pionier Misji
  • 32785
  • 38899
  • 1388

Tu niestety nie uzyskasz takich danych. Skontaktuj się z BOK np. przez czat http://orange.pl/kontakt

Poziom 24, Entuzjasta Przestworzy
  • 541
  • 652
  • 24

W Kościerzynie jest LTE800/1800 na ul. H.Sienkiewicza 15 oraz jest pozwolenie od UKE na LTE800/2600 na ul. Kościelnej 5. MIMO 4x4 jest/będzie dostępne tylko na LTE2600, którego u Ciebie brak. 🙂

Jeśli jest więcej niż jedna częstotliwość to działa wtedy agregacja.

Poziom 6, Zwiadowca Przestworzy
  • 2
  • 0
  • 0

Dziękuję za informacje.

Co udało mi się ustalić;

LTE 800 - uruchomione

LTE 1800 - uruchomione

LTE 2600 - brak (nie ma w planach rozbudowy w najbliższym czasie)

Czy jest agregacja na ww. częstotliwościach? Dowiem się w ciągu 24H (podam stosowne info).

Mowa o nadajnikach własnych Orange - jak wygląda sprawa z NetWorks! - tego nie udało mi się na chwilę obecną dowiedzieć.

Mały edit 🙂

Czy w ofercie na kartę także działa agregacja?

W linii prostej mam 1,5 km od nadajnika, brak wysokich przeszkód. Czyli powinienem złapać 800+1800 jeżeli jest agregacja?

Poziom 45, Pionier Misji
  • 32785
  • 38899
  • 1388

Na N! nie ma wymiany komercyjnie wszystkich częstotliwości, przy LTE jest to tylko 1800 MHz (poza obszarami testowymi).

Edit: agregacja działa niezależnie od oferty (abonament czy na kartę). Oczywiście muszą być inne warunki spełnione (względnie nowa karta sim, włączona usługa LTE - dla nowych numerów to automat, odpowiedniej kategorii LTE urządzenia, na koniec oczywiście zasięg).