- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Dostępność światłowodu
@Costacurva77 może w tym domu jakaś Firma jest, skoro instalacja światłowodu jest, szanse na światłowód też masz.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Dostępność światłowodu
Hej mam takie pytanie, w lipcu technicy ( teltech warszawa) wieszali światłowód na słupach, wczoraj inna ekipa (ale tez teltech) pociągnęła światło do mojego mieszkania ( kamienica złożona z 7 mieszkań) oraz do jeszcze jednego mieszkania w moim budynku. Zamontowali skrzyneczke na ścianie w mieszkaniu ( nazywali to przelotówką) i pociagneli do niej kabel światłowodowy od splitera na słupie.
Moje pytanie brzmi, czy ktoś z was ma wiedzę z doświadczenia ile teraz będą trwały odbiory/testy zanim będę mógł zamówić usługę? Panowie instalatorzy nic nie wiedzieli ale w sumie się nie dziwię, nie ich Zakres kompetencji a w necie info znaleźć nie mogę, w oficjalnych kanałach nie pytam bo i tak pewnie nie wiedzą a jak wiedzą to nie powiedzą.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Dostępność światłowodu
Proponuję bardziej dogłębnie zapoznać się z RODO. W każdej chwili mogę wycofać zgodę na przetwarzanie moich danych osobowych. Jeżeli sądzisz inaczej, takie twoje prawo. Jednak nieznajomość prawa nie zwalnia z jego przestrzegania. Mam ponadto prawo do "bycia zapomnianym", ale tu już sądzę, jeszcze pogłębiłem konsternację pewnych osób
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Dostępność światłowodu
Dla uproszczenia cytat: "Osoba, której dane dotyczą, ma prawo w dowolnym momencie wycofać zgodę. Wycofanie zgody nie wpływa na zgodność z prawem przetwarzania, którego dokonano na podstawie zgody przed jej wycofaniem. Osoba, której dane dotyczą, jest o tym informowana, zanim wyrazi zgodę. Wycofanie zgody musi być równie łatwe jak jej wyrażenie."
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Dostępność światłowodu
@Pich70 Wniosek odnośnie bycia zapomnianym, możesz zawsze zgłosić. A czy zostanie zrealizowany to już inna historia. Zanim nazwiesz kogoś ignorantem w danej sprawie. Zapoznaj się najpierw sam odnośnie tej kwestii.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Dostępność światłowodu
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Dostępność światłowodu
A może są archiwizowane przez operatorów na potrzeby ustaw szczególnych? Sam operator, bez nakazu służb może, cytuję: "przetwarzać" cokolwiek?, zrobić coś oprócz ich gromadzenia bez zgody? Poza tym, czy orange może po wycofaniu zgody, ot tak, zadzwonić do mnie z ofertą przedłużenia/kontynuowania umowy? Dla operatora znikam, przestaję istnieć, żeby jakkolwiek skorzystać z moich danych osobowych we własnym interesie musi ponownie uzyskać na to zgodę. A może nie mam racji?
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Dostępność światłowodu
A pewnej osobie proponuję przed napisaniem postu naprawdę, ze zrozumieniem, poczytać o temacie. Bez obrazy, nikogo nie nazwałem ignorantem. A niezależnie od praktyki, mam prawo do zostania zapomnianym i jeżeli już, to z pewnością nie będę wnioskował o nie tutaj.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Dostępność światłowodu
Dla innych celów - nie. Poza tym napisałeś o "przetwarzaniu" danych przez co rozumiem używaniu danych do innych celów, agregowaniu statystyk itp. Realnie 7-10 lat trwa aby Twoje dane były usunięte z systemu "zarządzania klientami" - czas liczy się od Twojej ostatniej "interakcji" (ostatnia usługa, faktura, kontakt z operatorem itp).