- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Dostęp do internetu światłowodowego
@BartasBDG Nexery tam w okolicy śladów nie widzę..Za to faktycznie 73 ma FTTH, ale tam więcej firm jest. Twój budynek jest wolnostojący. Kanalizacji nigdzie nie widziałem na googlach. Może w tym problem, że Inwestycje nie znalazły rozsądnego podejścia pod budynek. Może popyt był za mały. Zorientuj się w sytuacji u sąsiadów. Złóżcie grupowy wniosek o dorejonizowanie budynku na adres do korespondencji w Skierniewicach i w Salonie wniosek o współfinansowanie inwestycji (też grupowo). Im więcej chętnych, tym lepiej. Tym szybciej zapadną decyzje. Więcej tu nie podpowiem...
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
@BartasBDG Sprawdziłem na mapach. Studnie macie tuż przy budynku łącznie z rurą do budynku. Podłączenie jest banalnie proste. A żeby było śmieszniej budynek 73 właśnie jest zasilony od tej studni bo tak przebiega kanalizacja. Czyli pominięto Was prawdopodobnie nie było zgody właścicieli albo Zarządca się nie popisał.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
@BartasBDG jak już wspominałem w moim poprzednim poście, a dokładniej w podlinkowanym wątku, Wilczak-Jary (mój adres i @Ciocia21 ) i Okole (Twój adres) rzeczywiście były robione niedawno przez Nexerę z tym że owa firma skupiała się na podłączeniach budynków ADM (z tego powodu mogli mieć w planach działkę nr 69 gdyż kilka lat temu stała tam kamienica ADM - przykład podobny jak u mnie z nr 12 😁), Zrzeszenia, firmach pomijając raczej budynki mieszkalne prywatne. Co do światłowodu to raczej na pewno Krause i Nawigacje go mają i podejrzewam że Alba też, tak jak koledzy doradzam kontakt z Orange Skierniewice i spróbować "dusić" Nexerę (to nic nie kosztuje, a próbować należy wszystkimi dostępnymi metodami).
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Aaa to jeszcze lepiej... jak z naszej studzienki 73 jest ... robiłem obchód lokalny 😅 to miedzy krause/nawigację a naszą bramą wjazdową znalazłem mała studzienkę "orange" I myślałem że stamtąd idzie do nich ... a przed naszą kamienicą jest duża studzienka "tp". Tzn na pomoc sąsiadów raczej nie mam co liczyć - każdy ma swój i żyją na tych mobilnych ... wiecie jak bybyl już światłowod to może i bym ich zachęcił ale tak to srednio każdy ma swoje umowy.
Dobra a może Alba? My jesteśmy budynek ciut głębiej w działkę ale jedną ścianą sąsiaduje z apteka Albą i jedną ścianą z działką Grunwaldzka 69, to co polecacie robic? Jest jakaś inna opcja/szansa?
No zarzadca raczej słabo działa a jest możliwość aby teraz mnie podłączyć?
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
@BartasBDGnapisał(-a)No zarzadca raczej słabo działa a jest możliwość aby teraz mnie podłączyć?
Jeśli nie dogadasz się z zarządcą kamienicy to nie będziesz miał światłowodu. Tego warunku się nie obejdzie i nie zmieni.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
@j131napisał(-a)
@BartasBDGnapisał(-a)No zarzadca raczej słabo działa a jest możliwość aby teraz mnie podłączyć?
Jeśli nie dogadasz się z zarządcą kamienicy to nie będziesz miał światłowodu. Tego warunku się nie obejdzie i nie zmieni.
Okej rozumiem dobra rozmawialiśmy telefonicznie z Panią zarzadcą, reprezentującą wspólnotę powiedzieliśmy że zgłosiliśmy zapotrzebowanie na swiatlowod - większość mieszkańców ma mobilny z tego co powiedziala i dopiero wytłumaczyliśmy że internet światłowodowy jest tańszy, szybszy i stabilniejszy to chyba zrozumiała że to na lepsze zmiana ale możliwe że jak tutaj zbierali zapotrzebowanie na internet to jeszcze był jeden właściciel i to go moglo nie być i po prostu zostaliśmy bez światłowodu. Okej to jeśli Pani zarzadca jest poinformowana o tym że my byśmy chcieli i ewentualnie oni też na tym skorzystają co robić dalej? Jak postępować?
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
@BartasBDG pismo do Skierniewic ze zbiorowym zapotrzebowaniem na usługi I zgodą administratora na udostępnienie posesji dla inwestycji
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
@agat13 @Czy jeśli jednym z lokalów jest apteka- firma to jeśli ich namówię to przyśpieszy sprawę lub polepszy? Z tego co wiem mają w aptece z orange ale ten szaleńczy 10mb i chodzi im tragicznie
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
@BartasBDG na pewno nie zaszkodzi. Czasem lokale użytkowe mają preferencje jako klienci biznesowi
Budynki mieszane są kłopotliwe, bo status jest zarówno indywidualny jak i biznesowy. Takim z samymi lokalami użytkowymi lepiej, bo naprawdę inwestycję dla firm idą szybciej
Zwerbuje i aptekę na wymianę neo z mied,i na ftth. Niech osobno napiszą pismo do Skierniewic, dublowane
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
@agat13 okej co to za pismo lub jak ma wyglądać? Jakiś wzór lub coś jako podpórka co napisać? Jeszcze tylko dopowiem bo piszesz o zgodzie administratora na udostępnienie posesji - tylko nie do końca rozumiem ponieważ to jest kamienica ale każdy ma odrębną własność + jakieś ułamki części wspólnych. W głównym budynku z tego co mi wiadomo mieszkają 2 rodziny + apteka, budynkiem pierwszym "doklejonym" do kamienicy jesteśmy my połączeni ścianą z apteką i później coraz dalej od ulicy jeszcze 2 lokale mieszkalne.
@marder a wiesz kiedy moglo to być "podłączane"? Bo z tego co popytałem dzisiaj. Parę lat wstecz był jeden właściciel, który to posprzedawał i może nawet go tutaj nie było jak były zbierane osoby chętne na przyłącze. Okej tak jest taka wieksza przed wejściem do kamienicy studzienka i to pewnie w niej idzie.
Teraz pytanie jak duży jest to koszt dla orange jeśli nie trzeba kopać itd tylko położyć i podłączyć skoro nawet że studzienki do nas jest rura jak mówisz? I jakie są szanse że orange będzie chciało to zrobić?