- « Poprzedni
- Następny »
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Dołączenie domu do trwającej inwestycji POPC
Witam, dziś zauważyłem że na mojej ulicy pojawiła się ekipa która kładzie infrastrukture pod nową sieć światłowodową.
Mieszkam tu od niecałego roku i nigdy wcześniej nie natrafiłem na ten projekt. 😞
Mój dom a właściwie trzy szeregi są znajdują się na początku ulicy pod numerem jeden. Dokładny adres to Jutrzenki 1B Gdańsk. Niestety nie są objęte w projekcie z tego co widzę na mapie.
Czy istnieje jakaś szansa aby światłowod został podłączone pod nasze domy. Obecnie korzystam z LTE i jestem w stanie dużo zrobić żeby światłowód został podłączony.
Ponadto zastanawiam się dlaczego budynki zostały pominięte w przetargu czy to dlatego że zostały oddane do użytku w zeszłym roku a jeden wciąż jest w budowie?
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
@Jarqu w trakcie realizacji projektu trudno będzie dołączyć. Czasami zdarzają się wyjątki. Skontaktuj się z firmą realizującą projekt POPC.
Adresy uwzględnione w POPC oraz wykonawców znajdziesz na stronie UKE:
https://wyszukiwarka.uke.gov.pl/
Ta strona może być również pomocną:
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Z tego co widzę realizacja jest przez Orange, czy może chodzi o podwykonawcę?
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
@Jarqu to będzie trudne do wykonania. Pytaj w salonie Orange, sąsiadów, może mają kontakt do opiekuna projektu. Podobno czasami są roznoszone ulotki, gdzie w podane namiary na osobę kontaktową w sprawie projektu. Jak się uda, to pracowników pracujących przy projekcie. Najlepiej na miejscu dopytać, a może się da coś zdziałać w tym temacie. Na infolinię nie dzwoń, bo i tak nie pomogą.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
@Jarqu Zobacz efekty działania..warto pisać
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
@Jarqu Tak jak kolega mówił, Warto próbować - pisać maile do Orange lub CPPC, dzwonić na infolinię do przedstawicieli handlowych, wysłać list do Orange, porozmawiać z technikami, lub próbować w salonie - To być może podepną cię w ramach dorejonizowania
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Jutro postaram podjechać do głównego salonu Orange w Gdańsku ale wątpię żeby coś wiedzieli, Gdańsk to spore miasto i ciężko żeby ktoś tam śledził wszystkie inwestycje w mieście ale próbować trzeba. Lokalnie na mojej dzielnicy salonu Orange nie ma.
Co do kontaktu mailowego czy telefonicznego czy jest ktoś w stanie podać mi adresy czy telefon pod który warto się kontaktować.
Infolinia orange oczywiście nic nie wie a co więcej nie dość że nie pomaga to utrudnia. Kontaktowałem sie wcześniej z infolinią i nawet nie wspomnieli ze na moim terenie będzie jakiś projekt cppc a powinni o tym mówić.
Znalazłem takie dane kontaktowe:
Centrum Projektów Polska Cyfrowa
infolinia: +48223152200
czynna w godzinach: 8.00-16.00
telefon: +48223152200
faks: +48223152202
e-mail: cppc@cppc.gov.pl
oraz
bialaplama@cppc.gov.pl, orangeswiatlowod@orange.com, zespol.popc@cpp.gov.pl
Firma która buduje infrastrukturę to sądząc po aucie którym się poruszają to czajkopol ale nie ma z kim tam porozmawiać bo wszyscy rozmawiają po ukraińsku, do firmy się nie dodzwoniłem spróbuje jutro.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
@Jarqunapisał(-a)Ponadto zastanawiam się dlaczego budynki zostały pominięte w przetargu czy to dlatego że zostały oddane do użytku w zeszłym roku a jeden wciąż jest w budowie?
Tak. Plany były robione na podstawie danych z przed kilku lat. Spróbuj skontaktować się z kierownikiem firmy podwykonawczej.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Złożyłem wniosek w salonie Orange o dorejonizowanie czy to coś da? Mam nadzieję że tak cóż wiecej pozostaje.
Niestety do formy podwykonawczej się nie dodzwoniłem wygląda jakby nie istniała... Więc pewnie auta przejęła inna firma obecnie i jeździ z ich szyldami.
Wszelkie inne instytucje milczą...
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Najlepiej podejść do pracowników i zagadać. Jeśli to nie Ukraińcy to powinni dać Ci namiary na firmę lub szefa. Wniosek w Salonie to jest oficjalna droga niestety najmniej skuteczna.
- « Poprzedni
- Następny »