Czy pojemność sieci zależy od ustawionej przepustowości na sektorach?

ROZWIĄZANE

Poziom 19, Odkrywca Przestworzy
  • 390
  • 1168
  • 1

@ŁysaKaszankaINC chodzi mi o liczbę aktywnych użytkowników przez jeden sektor/antenę

Poziom 19, Odkrywca Przestworzy
  • 390
  • 1168
  • 1

Jest jakiś maksymalny limit tej przepustowości do której może się dostosować BTS? No bo w końcu chyba urządzenia na stacji nie dadzą rady wygenerować prędkości np. 100 000 Mb/s - bo np. w centrum Warszawy może być tak zatłoczony ruch - ja osobiście nie wiem, ale tutaj się was pytam, dla pewności

Poziom 38, Pomocnik Międzygalaktyczny
  • 8688
  • 35136
  • 293

No przecież regularnie ludzie publikują tu swoje speedtesty, to widać jakie są maksymalne praktyczne osiągi. Blisko niezatłoczonego BTSa w najnowszej technologii to są przepustowości jak na światłowodzie. W centrum Warszawy to czysta abstrakcja, tam łapanie internetu przypomina raczej łapanie much czy motyli siatką niż mierzenie przepustowości. Za to w metrze jest przyzwoicie.

Poziom 25, Entuzjasta Przestworzy
  • 869
  • 3023
  • 25

Bodaj 2Gbit przy radiolinii i 10Gbit przy światłowodzie

Poziom 20, Odkrywca Przestworzy
  • 686
  • 1830
  • 4

czy jesli na wsi eNodeB jest polaczony swiatlowodem i mamy jak piszesz 10Gbit..czy nie oznacza to ze tam w gdzies  gdzie OLTy Splittery optyczne etc. nie ma karty wieloportowej XGS-PON i formalnie daloby sie podlaczyc uzyszkodnikow do Swiatlowod 2.0 ?

Poziom 25, Entuzjasta Przestworzy
  • 869
  • 3023
  • 25

Bez projektu, bez zgód, bez budowy sieci? Do rozproszonych domów jednorodzinnych na wsi to są potężne koszty, możesz je współponieść
https://www.orange.pl/omnibook/wspolfinansowanie-inwestycji-swiatlowodowej-przez-klienta