- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Czy na tym słupie co jest za granicą mojej działki musi być zamontowana taka skrzynka co ma kabel wokół niej żebym miał światłowód w domu? zdj przykładowe
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Co i jak to instalator zadecyduje, sugerowanie jemu czegoś nic nie zmieni, nie co i jak tam masz rozmieszczone i jak główna sieć biegnie, nie poradzę i pewnie nikt 😎
Tak na marginesie, operatorzy lokalni korzystają z latarni czy słupów energetycznych też, ale doliczają wtedy opłatę miesięczną, mi tam 6,80 doliczają, ale osiedle spore i klientów sporo, przy jednostkowej opłacie będzie drożej 😎
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Czy konieczna jest skrzynka na słupie, by został doprowadzony światłowód do domu?
@Januszbba byłoby najlepiej, bo to jest skrzynka dystrybucyjna OPP. Od niej ciągną instalacje, wiecim bliżej domu, tym lepiej ( czasem taniej)
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Czy konieczna jest skrzynka na słupie, by został doprowadzony światłowód do domu?
@agat13 Aha napisałem na pw do Ciebie
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
@Januszbbanapisał(-a)
Czy na tym słupie co jest za granicą mojej działki musi być zamontowana taka skrzynka co ma kabel wokół niej żebym miał światłowód w domu? zdj przykładowe
Niekoniecznie, chyba że portów brak i trzeba z innego miejsca ciągnąć kabel, tak wycinków dając informacje, to szczegółowej informacji nie uzyskasz, zresztą instalatorzy decydują co i jak, chyba że klient ogarnięty i przygotuje u siebie podłączenie 😎
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
@Anonim planuje w najbliższym czasie umuwić się z instalatorami co do montażu światłowodu a słup jest zaraz za granicą mojej działki i słup już jest po stronie sąsiada a tu mogą być problemy itd i chodzi o to czy jak zamontują mi taką skrzynke na tym słupie jeśli będą to montować z terenu mojej działki to kable pujdą od razu bezpośrednio do mojego domu? i wtedy uniknie się prowadzania kabla z tego słupa co jest na działce sąsiada do 2 słupa przy głównej drodze bo tak kabel przechodził by przez jego działkę i wole tego uniknąć bo pewnie tu chodzi o zgodę niestety sąsiada.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Co i jak to instalator zadecyduje, sugerowanie jemu czegoś nic nie zmieni, nie co i jak tam masz rozmieszczone i jak główna sieć biegnie, nie poradzę i pewnie nikt 😎
Tak na marginesie, operatorzy lokalni korzystają z latarni czy słupów energetycznych też, ale doliczają wtedy opłatę miesięczną, mi tam 6,80 doliczają, ale osiedle spore i klientów sporo, przy jednostkowej opłacie będzie drożej 😎
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
@Anonim instalator może zrozumie że chciałbym uniknąć proszenia sąsiada o zgodę na montaż 🙂 i temu pytam o tą skrzynkę 🙂
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
@Januszbba skrzynki to dają na głównej sieci, nie na każdym słupie, ale mogę się mylić, sieci nie budowałem 😎
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Rozumiem 🙂
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
@Januszbba Nie montuje się na każdym słupie splitterów i MSN-ek. Wybiera się kilka punktów i z tych miejsc prowadzi kable abonenckie. Przeważnie wybiera się taki słup żeby można było z niego uchwycić jak najwiecej domów. Musiałbyś rozrysować jak biegną słupy ile ich jest i gdzie stoją domy.