Nie można wyświetlić tego widżeta.

Czy Orange obsługuje paczkomaty inpost?

Poziom 20, Odkrywca Przestworzy
  • 155
  • 534
  • 4

@Ianus72napisał(-a)

. I raczej ZTCW Inpost nie uzależnia lokalizacji paczkomatów od zasięgu danego operatora.

Właściciel dzierżawionego terenu deklaruje zasięg GSM:

Screenshot_2024-12-18-15-41-13-059_com.brave.browser.png

https://bliskociebie.inpost.pl/blisko-ciebie/mam-miejsce

Poziom 18, Badacz Przestworzy
  • 377
  • 2320
  • 0

@atlas_cudownapisał(-a)

@bluesmanniaki  https://www.telepolis.pl/wiadomosci/t-mobile-standard-przesylu-danych-nb-iot-z-ogolnopolskim-zasiegi...

Być może, nie znam się, nie potrafię zinerpretować tego czy to może mieć zastosowanie do paczkomatów... 

Jak mi gmina założyła licznik wody z radiową transmisją danych to i tak jeśli nie wpuszczę człowieka na posesję to nie dają rady odczytać 😉 

Poziom 29, Znawca Przestworzy
  • 1872
  • 8172
  • 69

No właśnie a jak na przykład z licznikami energii w takim miejscu które są teraz online? 

Daleko są nadajniki od punktu opisywanego Paczkomatu?

Poziom 21, Odkrywca Przestworzy
  • 485
  • 1942
  • 8

@toleknapisał(-a)

No właśnie a jak na przykład z licznikami energii w takim miejscu które są teraz online? 

Daleko są nadajniki od punktu opisywanego Paczkomatu?

A liczniki energii są na pewno obsługiwane przez operatorów komórkowych? Czy może to działa niezależnie?

Tak pytam bo u mnie niedawno wprowadzono system zdalnego odczytu wodomierzy i to jest zupełnie niezależnie od operatorów komórkowych. Nadajniki na wodomierzach i anteny odbierające z nich sygnał w paru miejscach w okolicy.

Poziom 29, Znawca Przestworzy
  • 1872
  • 8172
  • 69

To zależy jakie jest rozwiązanie stosowane przez daną firmę. 

W wodomierzach/gazomierzach spotkałem się z odczytem zdalnym ale z samochodu który "objeżdza" skrzynki, w liczniku energii z połączeniem sieciowym po sieci komórkowej.