Czy Orange ma w zwyczaju odpowiadać na złożone pisma?

ROZWIĄZANE
Anonim

Nie dotyczy
  • 0
  • 0
  • 0

Z początkiem listopada wysłałem pismo w sprawie dorejonizowania światłowodu. Dostarczone 5.11 - mam potwierdzenie z poczty. Do dzisiaj cisza. Zostałem potraktowany z buta? Zawsze tak postępują? Jakie macie doświadczenia z interakcją Orange na składane wystąpienia. Mam zamiar teraz pisać do Rady Nadzorczej, ale pewnie działają tak samo. No i czy rozumieją język polski...

1 ZAAKCEPTOWANE ROZWIĄZANIE

Rozwiązanie:

Poziom 26, Entuzjasta Przestworzy
  • 408
  • 1896
  • 37

Czyli krótko mówiąc nie jesteś bez informacji zwrotnej, a jedynie jest ona niepomyślna..

Wyświetl rozwiązanie w oryginalnym poście

10 ODPOW. 10

• 2625
  • 10222
  • 38

Ja pisałem dwa razy. Pierwszy raz, gdy to było jeszcze pisanie do Katowic, na Bażantów, o przepięcie ADSL na bliższą szafę. Nie odpowiedzieli, ale przepięli. Drugi raz, już do Skierniewic 5 lat temu o dorejonizowanie światłowodu. Nie odpowiedzieli, ale dorejonizowali.

"However, your mileage may vary".

Poziom 29, Znawca Przestworzy
  • 1944
  • 8320
  • 69

@Anonim  pisz do Skierniewic i poproś o odpowiedź.

• 408
  • 1896
  • 37

Nie jest to reklamacja, więc ustawowe terminy i obowiązki nie są tu brane pod uwagę.

Oczekujesz odpowiedzi w stylu nie dorejonizujemy Twojego adresu lub szczegółów dlaczego to się nie kalkuluje? Zapewne to wewnętrzne procedury i trudno będzie Ci dotrzeć do przyczyn.

Poziom 32, Pasjonat Galaktyczny
  • 3786
  • 17367
  • 95

Odpowiedzi na pismo w ogóle możesz się nie doczekać bo to nie jest oficjalna droga zgłoszenia o światłowód. Orange ma dedykowany formularz, który znajduje się pod linkiem: https://www.orange.pl/zobacz/swiatlowod-zgloszenie

Anonim

Nie dotyczy
  • 0
  • 0
  • 0

A tutaj też nie ma żadnej reakcji. Oprócz sms "Posiadamy zgłoszenie popytowe na ten adres". Deklaracje współfinansowania są z francuską gracją nie zauważane.

• 3786
  • 17367
  • 95

Może opisz z grubsza jaka jest sytuacja w twojej lokalizacji. Czy Orange lub przynajmniej SI świadczą tam usługi hurtowe

Poziom 43, Mistrz Międzygalaktyczny
  • 16060
  • 66628
  • 854

@Anonim  efektem pisma powinno być dorejonizowanie lub info o przyjęciu popytu na usługę. Wydaje mi się, że info zwrotne powinno pójść. Wszak to oficjalna korespondencja i odpowiedź powinna być. 

Anonim

Nie dotyczy
  • 0
  • 0
  • 0

Odp. na: Może opisz z grubsza jaka jest sytuacja w twojej lokalizacji. Czy Orange lub przynajmniej SI świadczą tam usługi hurtowe

Owszem, 30 m w lewą stronę ode mnie (gdzie już było opto od innego operatora) i 4 przyłącza w glebie (bez możliwości komercjalizacji, bo tam nie ma żadnej zabudowy) 40 m w prawą stronę ode mnie. Wszystko zbudowane z KPO. A ja jestem w planach SI, które od 3 lat przesuwa mój adres, za każdym razem o kolejny rok.

• 3786
  • 17367
  • 95

Jeżeli jesteś już w plamach SI to trzeba czekać. Tak naprawdę Orange nie ma obowiązku odpisywać na każde pismo jakie dostanie od ludzi niebędących klientem Orange. Oni tam dostają pewnie setki listów. Zapewne w pierwszej kolejności odpowiadają na korespondencję od własnych klientów.