- « Poprzedni
-
- 1
- 2
- Następny »
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
CZAS OD POZWOLENIA DO AKTYWACJI STACJI BTS
Witam. Widząc nowe pozwolenie na maszcie oddalonym ode mnie o kilka km zdecydowałem się na aktywację usługi LTE do biura 500GB. Obecnie łączę się z nadajnikiem oddalonym o około 15km. Moje pytanie brzmi ile może potrwać postawienie na danym maszcie nadajnika od otrzymania pozwolenia? Wygląda na to, że pozwolenie zostało wydane w grudniu 2016. Nr pozwolenia
MNET/15/41786/3/16
W BTSearch widniejenastępujące info (załącznik). Będę wdzięczny za jakiekolwiek informacje.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
hoho... @Diwad, czas jest od kilku tygodni, nawet do kilku miesięcy a w niektórych przypadkach liczy się to w latach...myślę że w tym przypadku, jeśli nikt nie będzie protestował, może to potrwać od kilku tygodni, do roku...
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Heh, no to nieźle. Zaglądają tutaj w ogóle osoby z Orange, które mogą zweryfikować dane? W wykazie nie ma info o pozwoleniu Plusa a nadajnik jest. Podobno Orange dość szybko się rozwija. Mam nadzieję, że będzie tak w tym przypadku:) Na tym terenie jedynym sensownym rozwiązaniem jest LTE. Nadajki LTE ma tylko Plus (bez wykazu), więc klientów na pewo nie byłoby mało. Jeśli ktoś z Orange to czyta proszę o jakieś info.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Dane inwestycyjne są danymi ciężko dostępnymi...czytaj niezobowiązującymi, więc trudno się do nich odnieść. Z moich wiadomości działa to w ten sposób, że pracownicy Orange wiedzą o usłydze dopiero wtedy, gdy trwają testy końcowe.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Czy ono wspiera wszystkie częstotliwości i kategorie LTE? Może nadajnik działa po LTE, ale Twoje urządzenie czegoś nie łapie?
Nie wiem czy Orange publicznie przekazuje informacje, na pewno na czacie lub po połączeniu z doradcą infolinii technicznej można sprawdzić plany uruchomienia stacji bazowych w Twojej lokalizacji.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Używam D-linka DWR-966, więc jeden z lepszych jeśli chodzi o częstotliwości. Antena zewnętrzna też dobrej jakości (wszystkie pasma).
Może Orange Ekspert mógłby mieć więcej informacji niż konsultant na czacie?
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
A jaka antena? podeślesz model?
Nie wydaje mi się, że coś by ktoś wiedział więcej. Na dziale technicznym BOK każdy ma te same info.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Na forach sporo osób twierdzi że jeśli coś jest do wszystkiego to jest do niczego, ale z mojego doświadczenia ten model zbiera lepiej niż starszy(jednopasmowy) model który miałem wcześniej, a który wszyscy polecali.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Aby mieć najlepszy zasięg powinno być też wsparcia dla najniższej częstotliwości 800MHz (im niższa częstotliwość, tym dalej dociera zasięg od nadajnika - oczywiście zakładając idealnie płaki teren).
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
- « Poprzedni
-
- 1