- « Poprzedni
-
- 1
- 2
- Następny »
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Budowa sieci światłowodowej NEXERA
Stety lub niestety mój rejon był z konkursu FERC , są wyniku i jest kilka adresów oddalonych o ok 50m z jednej strony i jeden jedyny dom jakies 60m z drugiej strony , my jesteśmy w "kupie" 13 adresów (2 szeregowce ) więc teoretycznie prościej i szybciej , ale nas pominięto i póki co z FERC nie ma opcji dogęszczenia czy dorejonizowania a NEXERa nawet nie odpisuje
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
@AnonimCóż powiedzieć...napisz skargę do Zarządu Nexery do wiadomości UKE...Każda droga dobra
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
@kameleon2131 nic nie zrobisz jeśli wyleciałeś z projektu Nexery. Pisanie skarg niczego nie zmieni bo to jest niezależna decyzja operatora. Jeśli w okolicy jest drugie medium innego operatora to musisz zwrócić się z zapytaniem do niego tak jak kolega Ci poradził.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Nexera ma zasadę absolutnego ograniczania inwestycji własnych. Przeciągnięcie kabla abonenckiego to maks, na co można liczyć, a i to nie zawsze - jak trzeba postawić słup albo jakieś obejście to zapomnij.
Oni nawet w obecnych naborach nigdzie nie próbowali sobie nabijać punktów inwestycjami własnymi.
Co ciekawe, dom moich teściów został pominięty w POPC i Nexera faktycznie ich pominęła, mimo, że słup z kablem dla sąsiadów stoi w zasadzie na krawędzi ich działki. Nie podłączą, bo nie i już. No i taka taktyka im się chyba opłaciła, bo teraz m.in. na ten adres dostaną dofinansowanie z FERC. 😉
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Szczerze to wszystkie info tu mnie załamały i pozbawiły nadzieii....
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
@AnonimA ja powiem tak...nasze gadanie psu na budę, bo i tak sprawy dotyczące inwestycji FTTH żyją własnym życiem i ośmielę się powiedzieć, że ich zależności, projekty i wykonanie jest abstrakcyjnie nieprzewidywalne. Jedno wiem, trzeba namolić i to wszędzie, bo bez tego samo się nic nie załatwi (choć cuda w tym zakresie "widziałem" na własne uszy 🙂 )
- « Poprzedni
-
- 1
- 2
- Następny »