- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Czesc. mam do was szybkie pytanie.
Potrzebuje dośc szybko pozbyć sie słupa telekomunikacyjnego z mojej posesji. Od roku mam juz światłowód a ten słup jest stary i słuzył kiedyś do podciągnięcia starej linii telefonicznej. Mój dom jest ostatni na tym kablu nic oprócz mojego domu nie jest podłączone. światłówd dochodzi po nowych słupach. Dzwoniłem na infolinię i dostałem informację że technik moze przyjśc usunąć kabel ale słupa nie ruszy i w tej sprawie musze wysłac pismo do skierniewic, ale taka wymiana korespondencji to jak nic miesiąc czekania a mi zalezy na czasie. Moge go sam obalić?
Rozwiązane! Idź do rozwiązania
Rozwiązanie:
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
@Papillon23 było kilka podobnych problemów, poczytaj Szukaj - Nasz Orange ale raczej nikt sam słupa nie obalał, jeśli chcesz spróbować to na Twoim miejscu zaczekałbym jednak aż technik zdemontuje ten kabel ze słupa i wtedy "wziął sprawy w swoje ręce" 😁😉
Edyta:
Poczytaj jeszcze to Uszkodzenia infrastruktury technicznej Orange | Orange Polska
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Jak najszybciej pozbyć się słupa
@Papillon23 jeśli chcesz aby Orange go usunęło to bez pisma do Skierniewic się nie obędzie, adres Orange jagiellońska 34 96-100 Skierniewice, jeśli słup zagraża życiu bądź zdrowiu (jest niestabilny, przekrzywiony, itp. to zadzwoń na numer 510 100 100 i to zgłoś, jeżeli się nie boisz to go sam obal.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Bliżej mi do tej drugiej samowolnej opcji. Nigdy przy tym słupie nikogo z Orange czy też wcześniej tp nie było. Muszę tylko ten kabel jakoś zabezpieczyć i nie powinno być problemu. No i oby mój sasiad się tym za bardzo nie zainteresował. Chciałem zasięgnąć opinii czy ktoś już sam pozbywał się słupa ze swojej posesji.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
@Papillon23 było kilka podobnych problemów, poczytaj Szukaj - Nasz Orange ale raczej nikt sam słupa nie obalał, jeśli chcesz spróbować to na Twoim miejscu zaczekałbym jednak aż technik zdemontuje ten kabel ze słupa i wtedy "wziął sprawy w swoje ręce" 😁😉
Edyta:
Poczytaj jeszcze to Uszkodzenia infrastruktury technicznej Orange | Orange Polska
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
To jeszcze jedno pytanie po przeczytaniu tych zlinkowanych tematów. Jakie mogą być roszczenia Orange za ten słup, gdyby jednak nie poszło po mojej myśli?
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
@Papillon23 co masz na myśli pisząc "roszczenia"?, jeśli chodzi Ci o to czy będą chcieli odzyskać słup po tym jak zostanie "zdemontowany" to raczej nie ale lepiej zostawić go niż utylizować, a jeśli pytasz czy będziesz musiał zapłacić za demontaż to nie gdyż to należy do nich i oni ponoszą koszty (Orange).
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Miałem na myśli roszczenia finansowe gdyby uczynny sąsiad uprzejmie doniósł. Ale widzę że to chyba słaby deal i spróbuję to jednak załatwić przez Orange, tylko może w inny sposób. Dzięki 😉
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
@Papillon23 tu masz info https://www.orange.pl/omnibook/uszkodzenia-infrastruktury-technicznej-orange?_ga=2.236378822.6352472...
Samemu lepiej nie ruszać, a pismo załatwi sprawę. Słowa " zagrożenie życia i zdrowia" jeśli stan techniczny jest słaby robią cuda
Wpisz w wyszukiwarkę forum "słup" i znajdziesz kilka tematów
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
@Papillon23 jak się ma takich "sąsiadów" to lepiej samemu nie ruszaj/obalaj, aczkolwiek wiesz co masz zrobić...😁😉
@agat13 podałem wcześniej tego linka 😋😉
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Jeżeli zagraża, to po straż zadzwonić, jak do drzewa