- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Awaria ORANGE - konsultanci wprowadzają w błąd!
Od rana 23 września pojawia się coraz więcej sygnałów że Orange NIE DZIAŁA i dotyczy to internetu mobilnego jak i usług stacjonarnych. Niestety ja też stałem się jednym z odciętych od internetu i telewizji przez Orange.
Konsultanci twierdzą że to jest mój indywidualny problem który to mógł być spowodowany złym użytkowaniem a co za tym idzie mogę ponieść koszta reklamacji jednak nikt w Orange nie chce się przyznać do bezradności w pokonywaniu problemów technicznych jakie to coraz częściej "dopadają" sieć.
tu info o problemie https://downdetector.pl/status/orange/mapa
Czas chyba zmienić operatora.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
@irekkażdy Doradca będzie Cię informował, że jeżeli usterka usług stacjonarnych okaże się występować po Twojej stronie to poniesiesz koszt wizyty technika.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
@ireku mnie dziś też nic nie działało w całym mieście T-mobile orange TV, neostrada , mobilne po ok 5h się naprawiło.
PS DownDetector przekłamuje bo da się sztucznie wprowadzić że jest awaria w danym miejscu.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Internet mobilny w Olsztynie działa.
Spróbuj ponownie uruchomić urządzenia z których korzystasz. Jeśli to nie pomaga, opisz dokładniej z czym problem.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
@irekteoretycznie, wg. podanej przez Ciebie strony jestem w samym sercu awarii, a nic mi na ten temat nie wiadomo.
Zrobiłem speed test i otrzymałem takie wyniki:
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Restart urządzeń nic nie dał. Brak sygnału internetu DSL a co za tym idzie brak też telewizji.
Informacja od znajomych użytkowników Orange w Białymstoku taka sama - nic nie działa.
Przykre że nikt nie potrafi się przyznać do awarii tylko ściemnianie.
Brak szacunku do klienta zawsze się mści.
Czekam na naprawę,
Szacowany czas naprawy 26-09 godz 23:30 taki SMS otrzymałem 😞
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
@irek23:30? To raczej oznacza, że faktycznie jest uszkodzenie gdzieś na centrali i nad nim pracują. Gdyby podejrzewano uszkodzenie u Ciebie w domu to przewidywana godzina zakończenia awarii byłaby ustalona na taką, żeby technik mógł spokojnie przyjść lub zadzwonić i potwierdzić działanie usług.