- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Alert RCB
@Anonim , przez brak alertu na dzisiejszą noc, od 2:15 nie śpimy Jest gorzej, aniżeli po alertach na poprzednią noc. Brak prądu i bezsenność (stres) zrobiły swoje. A wiesz co jest najśmieszniejsze? Strona RCB to piękna bajka w porównaniu z rzeczywistością z ich podstron z PCZK na powiat. Gościu mi z tego sztabu powiedział, że nie jest tak różowo. RCB ma tylko komunikat na ich stronie dla dolnośląskich powiatów. Piękna bajka na bezsenność.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Alert RCB
@Piotrekk85napisał(-a)
Ale to działa - ale znów dla wybranych powiatów i województw. https://rcb.gov.pl/alert-rcb-uwaga-na-bardzo-silny-wiatr/
Dlaczego "ale"? Przecież to powinno działać właśnie dla wybranych powiatów 🙂
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Alert RCB
@Anonimnapisał(-a)@Anonim , przez brak alertu na dzisiejszą noc, od 2:15 nie śpimy Jest gorzej, aniżeli po alertach na poprzednią noc. Brak prądu i bezsenność (stres) zrobiły swoje. A wiesz co jest najśmieszniejsze? Strona RCB to piękna bajka w porównaniu z rzeczywistością z ich podstron z PCZK na powiat. Gościu mi z tego sztabu powiedział, że nie jest tak różowo. RCB ma tylko komunikat na ich stronie dla dolnośląskich powiatów. Piękna bajka na bezsenność.
Fakt było grożnie, koło 2 w nocy piekielnie wiało i błyskało, mnie obudziło niestety, brama sąsiada się otwarła wjazdowa na plac,Trzaskała mocno, trochę naśmieciło mi na placu, ale szkód nie ma, co dziwne Alertu RCB nie było.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Alert RCB
@bluesmanniaknapisał(-a)
@Piotrekk85napisał(-a)
Ale to działa - ale znów dla wybranych powiatów i województw. https://rcb.gov.pl/alert-rcb-uwaga-na-bardzo-silny-wiatr/Dlaczego "ale"? Przecież to powinno działać właśnie dla wybranych powiatów 🙂
No właśnie @bluesmanniak . Z tym ale to przesadził deczko. Ale nie zadziałało, gdzie najwięcej szkód było Można z tych komunikatów się śmiać, bo to, co było przysłowiową musztardą po obiedzie, dopiero doniesienia medialne dzisiaj potwierdzają, jak działa system od góry do dołu. W czasie naporu wiatru przekonałem się o tym osobiście, bo by zabić stres i bezsenność, wykonałem z ich strony RCB (a właściwie podstron) kilka telefonów. Pięknie to wygląda tylko od strony projektowej, natomiast w realu totalna klapa. Nawet miejscowe straże zostały wezwane do usuwania skutków, kiedy się ludzie ocknęli z twardych snów i co niektórzy musieli jak codzień, wyruszyć do swojej codzienności. A to było w okolicach godz. 8:00 dzisiaj...już po moim "przeglądzie" własnego otoczenia. System powiadomień jest fatalnej jakości, mimo tu i ówdzie wykonywanych próbnych ćwiczeń. To szary obywatel ma "gryźć" trawę, by było bezpieczniej?
Ja stąpam po Śląsku...też, ale oddalonym znacznie od ostrzeżeń, gdzie było relatywnie szkód mniej, niż w bardziej potrzebującej alertów, w części innych zakątków
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Alert RCB
Podzielam Twoje zdanie, @Anonim . W moje części Polski też bardzo mocno wiało przez ostatnie kilka dni i dziś - a ostrzeżenia w telefonach nie otrzymaliśmy żadnego.
Ela
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Alert RCB
@Anonimnapisał(-a)@Ela12 się nam zapodziała po alertach RCB A ja przed chwilą dostałem smsa, że u nas może być "dyskoteka" z dodatkami.
No właśnie przed chwilką pomyślałam o @Ela12 - Ela gdzieżeś Ty ?
Alert przyszedł też do mnie, ale nas ulewy i burze ominęły, ciut pokapało, dwa razy zagrzmiało i powiało w stronę Katowic.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Alert RCB
@wscieklaewka , w mediach "trąbili", że poszło na Bytom do @Anonim . W moim rejonie czarne chmury okrążały te okolice i trochę poburczało. Jednakże na Śląsku ten alert miejscami się sprawdził. @Ela12 w maju pewnie się zakochała i słuch zaginął o dziewczynie
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Alert RCB
@Anonim alert przyszedł, burza była po południu, noc jaka była nie wiem, mocno spałem, ale z rana plac na posesji tak jak był z wieczora, więc nawałnicy żadnej nie było 😉