Nasz Orange
anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Agregacja LTE - kiedy się włącza ??

przemek89k
Poziom 18, Badacz Przestworzy

Testowałem na smartfonie - przełożyłem kartę z Orange i też nie było agregacji, ale telefon mógł łapać innego BTS-a pewności nie mam.

Rozumiem, że nikt nie jest w stanie potwierdzić słów konsultanta, że obciążony nadajnik może nie pozwalać na agregację?

ketrasaArtur
Poziom 43, Mistrz Międzygalaktyczny

@przemek89k mogą być na nadajniku częstotliwości LTE 1800 MHz, 2100 MHz   ale nadajnik może nie wspierać agregacją pasma. Być może nadajnik nie jest jeszcze przystosowany.

przemek89k

Zakładając, że jest dostosowany do agregacji - czy może być na nim ograniczenie, że w przypadku mocnego obciążenie agregacja nie będzie działała?

ketrasaArtur
Poziom 43, Mistrz Międzygalaktyczny

@przemek89k jeżeli agregacja pasma działa na nadajniku, to nawet przy dużym przeciążeniu powinna działać. Raczej stawiam, że nadajnik nie jest jeszcze przygotowany do pracy z agregacją pasma, niż brak agregacji z powodu przeciążenia.

Zeusek
Poziom 27, Znawca Przestworzy

Wiadomość zawiera załącznik

Z tego co wiem to upload nie jest agregowany, leci tylko z jednego pasma. Agregacji podlega Download.
Też mam B818 i pokazuje 4g+ nawet po wejściu w panel routera.

Dodałem zrzuty z LTEH-Monitor oraz speedtest zrobiony teraz.. Jeżeli agregacji nie masz to prawdopodobnie wina nadajnika.

przemek89k

Ok dzięki bedę to próbował jeszcze wyjaśniać gdzieś na infolinii

DawidOrange
Poziom 30, Pasjonat Galaktyczny

Agregacja pasm uruchamia się automatycznie jeśli posiadasz urządzenie wspierające agregacje pasm oraz masz odpowiednią wersję oprogramowania.

przemek89k

To dlaczego dla wskazanego nadajnika agregacja się nie uruchomiła? Mam urządzenie wspierające agregację - sprawdzone na innym operatorze działa bez problemu. Ktoś tutaj chyba nie doczytał wątku od początku...

slav72
Poziom 38, Pomocnik Międzygalaktyczny

@przemek89k  widocznie/być może jest tak jak wspominał @ketrasaArtur  że nadajnik nie wspiera agregacji pasm.

DawidOrange
Poziom 30, Pasjonat Galaktyczny

@przemek89k 

Możesz podać najbliższe skrzyżowanie ulic oraz miejscowość ?

Sprawdzę nadajnik .