- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
5G może w końcu coś się ruszy.
Nie jest mi potrzebne te 600-800Mb ale stabilne 150-200Mb by się przydało.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Zależy czy potrzebujesz do telefonu, czy jako łącze do domu/pracy. Obecnie jako podstawowe łącze mam magentowe LTE i już teraz to oznacza stabilne 130-150Mb/s (taryfa bez limitu danych i prędkości).
Po wejściu 5G liczę na oferty z porządnym FWA, bez limitu danych w standardzie, a zamiast niego mam nadzieję przejdziemy na limity prędkości łącza. Przy częstotliwości ponad 3GHz i tak w zasadzie bez modemów zewnętrznych się nie obejdzie, a bez widoczności optycznej modemu z masztem osiągi raczej nie przebiją dzisiejszego, agregowanego LTE. W smartfonie tak naprawdę z N78 skorzystamy (w sensie: osiągnięcia satysfakcjonującej prędkości, nie tylko podłączenia się) wyłącznie siedząc na zewnątrz, blisko masztu.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Ja chciałbym uwolnienia światłowodu w tym sensie że jeżeli jest łącze FTTH to każdy może sobie wybrać "kolor" tego FTTH a w tej chwili najbardziej korzystną ofertą dostępną w mojej lokalizacji jest TV od innego operatora światłowód od orange i abonament komórkowy w jeszcze innym kolorze 5G mogłoby w tej sytuacji dużo zmienić. "uwalniając niejako prędkości "światłowodowe" na sieci 5G. ale to jeszcze sporo wody w Wiśle upłynie.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Też mam mobilny na cały dom + router ZTE MC888... cóż, zależy do czego kto jego używa. Obecnie mi się waha 70-200Mb i stabilne np. 150Mb by się mi przydało i wystarczyło.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
U mnie się wahało na MC801a, wymieniłem na MC889 i mam święty spokój. Ping spadł do około 15ms, download się w miarę ustabilizował w ramach mniej więcej 130-150Mb/s, a upload diametralnie skoczył z 20Mb/s do około 50Mb/s, co było dla mnie szczególnie ważne i zdecydowało o zewnętrznym modemie. Jak włączę pseudo-5G, to download spada do około 100Mb/s, za to upload rośnie do około 70Mb/s, więc mam prawie symetryka. xD
Na "prawdziwym 5G" liczę, że będzie dało się osiągnąć te 300Mb/s.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Czytaj więcej na: https://www.wirtualnemedia.pl/artykul/orange-polska-uke-decyzja-rezerwacyjna-5g
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
To teraz chwalcie się co macie w paskach operatora:D
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Francuskie Orange używa chmury Google do rozwoju 5G: Orange Case Study | Google Cloud.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Tak więc można powiedzieć że prawdziwe 5G już ruszyło (w końcu) Prawdziwe 5G w Polsce już działa. Szybkość zrywa czapkę - TELEPOLIS.PL