- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
2G/3G/LTE
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
2G/3G/LTE
@Piotrekk85, racja zamiast korzystać ze stałych łączy w dni wolne, to sieć mobilna będzie zapchana.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
2G/3G/LTE
@Ronnapisał(-a)No 10MHz na LTE z U2100. Mnie interesuje najważniejsze pasmo do rozmów czyli 900MHz. 4,2MHz poszło na 3G i tu jest ok, ale za mało na GSM - 2,6MHz.
Jak dla mnie GSM może już nie istnieć. 😉
Co do łączy stacjonarnych. Ludzie nie korzystają bo wychodzą drożej niż łącze mobilne (niestety), a parametry pozostawiają wiele do życzenia (bardzo niski upload xDSL w czasach mediów społecznooświatowy i streamingu).
Zakończenia sprawy 1800 MHz od Plusa jestem bardzo ciekawy. Ciekawe również czy jest rozmowa o innych zasobach (np. 10-20 MHz z 50 MHz tortu TDD 2600 MHz (band 38), z którego Plus wykorzystuje jedynie 20 MHz).
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
2G/3G/LTE
3G na 4,2MHz w Orange jest dobre tak samo nawet 5MHz na U2100 dlatego się zgodzę Wtedy można całe 2,6MHz dołożyć do tego U900.
Ale konkretne ruchy albo całe 6,2MHz (900) na 3G albo 2G. Niestety z tego co widzę tak nie będzie.
Jeśli chodzi o stałe łącza masz kolejny raz rację, są drogie dla użytkownika końcowego.
Co do zasobów, długo to w tym kraju trwa
Aktualizacja:
Orange na 3G trzyma mi cały czas w stanie czuwania na paśmie U2100 BAND: 1 - (wcześniej U900), widać testują czy nie będzie problemów z 3G przy migracji części zasobów na LTE2100,
Ale nie narzekam trzyma dobrze w U2100, a to pasmo pojemnościowe.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
2G/3G/LTE
Coś więcej na blogu Orange o 5G https://biuroprasowe.orange.pl/blog/orange-polska-przedstawil-plan-dojscia-5g/
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
2G/3G/LTE/5G
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
2G/3G/LTE/5G
Już jest potwierdzone, że jeśli chodzi o pasma 900MHz i 1800MHz będą oddzielne. Natomiast współpraca dalej będzie trwała i będą korzystać wspólnie z infrastruktury (BTSów).
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś