- « Poprzedni
-
- 1
- 2
- Następny »
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Dzień dobry, chciałbym wykupić usługi światłowodowe w Orange jednak mam pewny problem. Mianowicie do mojego mieszkania nie ma wykonanego przyłącza światłowodowego. Ze strony Orange wynika iż światłowód nie jest dostępny w mojej lokalizacji (w całym bloku) to samo mówią na infolinii ale... W piwnicy jest wyprowadzenie światłowodu z oznaczeniem na całej długości peszla orange (dosłownie przewód światłowodu wisi luźno), jednocześnie na stronie UKE widnieje informacja że pod moim adresem doprowadzone jest przyłącze światłowodowe od orange. Wysyłałem 2 wnioski o rejonizacje - 2 zostały odrzucone. Mieszkam w Gdańku na dużym osiedlu, a blok istnieje od ok 20 lat.
Czy istnieją jeszcze jakieś dodatkowe ścieżki, kontaktu lub zapytań do Orange, odnoszę wrażenie że konsultanci z infolinii nie mają pojęcia o co mi chodzi, pomimo że w ostatnim wniosku wysłałem zdjęcia ze światłowodem w ręce..
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
@jowsianikBubel informacyjny w bazach danych. Niestety nie mamy do nich dostępu jako zwykli użytkownicy. Co doradzę? Pismo do Orange na adres korespondencji wraz z załącznikami w postaci zdjęć zakończeń i ewentualnie opisu z markerów (takich karteczek opisujących światłowód) wraz z dokładnym adresem i kontaktem.
Orange Polska S.A.
Ul Jagiellońska 34
96-100 Skierniewice
Z dopiskiem "Inwestycje"
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
@jowsianikBubel informacyjny w bazach danych. Niestety nie mamy do nich dostępu jako zwykli użytkownicy. Co doradzę? Pismo do Orange na adres korespondencji wraz z załącznikami w postaci zdjęć zakończeń i ewentualnie opisu z markerów (takich karteczek opisujących światłowód) wraz z dokładnym adresem i kontaktem.
Orange Polska S.A.
Ul Jagiellońska 34
96-100 Skierniewice
Z dopiskiem "Inwestycje"
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Światłowód w piwnicy, a brak doprowadzenia do mieszkania (brak dostępnych usług dla lokalizacji)
@jowsianik a co to za partyzantka? Kto tego patchcorda tak zostawił? Widzę że MSNka jest z doprowadzonym kablem rozdzielczym. Pytanie gdzie jest ta skrzynka, w piwnicy czy na piętrze i pytanie na którym piętrze Ty mieszkasz? Co mówią Ci na infolinii? Nie widzą Twojego nr mieszkania czy jaki jest powód?
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Światłowód w piwnicy, a brak doprowadzenia do mieszkania (brak dostępnych usług dla lokalizacji)
@marder Ten patchcord już i tak jest pewnie złamany. Domyślasz się może w jakim celu ktoś go zostawił? Chyba nie do pomiarów?
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
@SamotnickObok jest skrzynka z ethernetem, może to tylko do ONT-a szło?
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
@jowsianik kolego, czy mógłbyś zrobić i wstawić więcej zdjęć?, chodzi o zdjęcie tej szafki po prawej (której kawałek widać) i o zdjęcie wyżej (tam gdzie jest ta metalowa obejma), oczywiście jeśli to nie kłopot...
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
@jowsianiknapisał(-a)do mojego mieszkania nie ma wykonanego przyłącza światłowodowego
a czy są mieszkania, do których jest?
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
@pirenej można zakładać różne scenariusze. Piszę, że jest przyłącze, opisane, może nawet działające, ale budynek nie jest ujęty jako "w zasięgu"
Brak pionów i ten fakt braku dostępu do zamówień może wskazywać na problemy bardziej organizacyjne niż techniczne. Zobaczymy co się okaże po piśmie...
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
@Samotnick nie wiem. Wygląda jakby ktoś mierzył jedno włókno z kabla i zostawił na zewnątrz patchcord.
Możliwe że zakończyli kabel w piwnicy a nie wybudowali pionów dlatego budynek nie został zaraportowany jako gotowy. Trzeba by przejść się po klatce i sprawdzić na każdym piętrze czy są skrzynki Orange. Z drugiej strony etykieta wskazuje że budowali to w grudniu 2015 roku to jakim cudem do dziś nie miałby pionu?
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
moze wspolnota nie pozwolila bo ktos nadgorliwy byl i tak sobie w prozni zostalo?
- « Poprzedni
-
- 1
- 2
- Następny »