- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Światłowód w Izabelowie Małym
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
@Macrolo Hej, Ja mieszkam w gm. Łask (Okup) i pod koniec kwietnia skończyli budować sieć (NEXERA)
i w czwartek przyszły dwie ulotki właśnie z VLINE, i T-Mobile że już jestem w zasięgu światłowodu, w ulotce od T-Mobile jest napisane że są w tych dniach do dyspozycji i jest numer, lecz ja nadal czekam na Orange bo tam mam moje usługi
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Ooo dzięki wielkie! @livr Ta wiadomość mi bardzo pomogła ponieważ, mieszkasz zaraz obok Zduńskiej Woli a to oznacz, że teraz pracownicy nexery przyjdą założyć światłowód u mnie (przynajmniej takie mam przeczucie bo zaczynam widzieć że dużo się dzieje na mojej wsi odnośnie światłowodu, jak i pojawiam się już na stronach operatorów jako dom z dostępem do światłowodu). Właśnie takiej odpowiedzi szukałem, jeszcze raz dzięki wielkie. Jeszcze jedno pytanko... Czyli mówisz, że od razu po budowie przez nexery światłowodu przyszły ulotki od operatorów ? Czy jednak musiałeś trochę czekać?
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Na orange to sobie poczekasz... oj i to długo. Tak jak pisał kolega, orange ma poślizg od 3 do 6 miesięcy. Czyli jak nexera zakończyła budowę w kwietniu to orange swoje usługi będzie dawał najwcześniej w lipcu a najpźniej w listopadzie. Ale wiesz różnie to bywa. Jeśli przez najbliższy miesiąc nie pojawi się orange, aby świadczyć usługi to ja na twoim miejscu, żeby już nie męczyć się z słabym netem, to założyć sobie światłowód czy to od t-mobile albo v-line na czas nieokreślony.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
To znaczy? Zagubiłem się w drugim zdaniu...
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Tutaj działania powinny być inne, ale dziś jeszcze cisza wyborcza 🙂
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
aj ta cisza... no trudno ale światłowód kłaść u mnie będzie nexera a wchodząc na jej strone w moim mieście są wypisani operatorzy tacy jak: orange,t-mobile,RFC,v-line,księżyc
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Okey, podsumowując w Łasku już światłowód od nexery założony a więc zgadza się informacja od podwykonawcy, że u mnie będą kładli w II-III kwartale tego roku czyli już zaraz. Natomiast cały czas mnie nurtuje to że jestem za wcześnie na mapach z dostępem do światłowodu u operatorów... Wy też tak mieliście, że jeszcze nie położyli światłowodu a wy już byliście na mapkach ? Natomiast bardzo się ciesze, że już za parę miesięcy będę posiadaczem super szybkiego internetu na mojej wsi. Wszystkim dziękuję za pomoc i napewno opiszę wam jak wyglądało podłączenie itp i czy prędkości są takie jak w umowie.