- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Światłowód napowietrzny
Witam. Sytuacja wygląda tak, że mój dom znajduje się przy drodze głównej w której znajduje się światłowód, ale nie został on do niego doprowadzony i teraz mam pytanie czy jest możliwość poprowadzenia kabla napowietrznego od tej drogi głównej do mojego domu. Aktualnie mam internet stacjonarny, który pokazuje na speedtescie 1mb/s, więc szukam każdej możliwej porady.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Światłowód napowietrzny
Spróbuj złożyć zamówienie na usługę światłowodową, to się przekonasz. Skąd my tu możemy to wiedzieć? Sam fakt że gdzieś idzie jakiś kabel to jeszcze za mało.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Światłowód napowietrzny
@Dominik8912 w takich przypadkach musisz sprawdzić nie tyle gdzie biegnie światłowód, a czy da blisko skrzynki/puszki rozdzielcze do których są podłączania klienci.
Bez takiej puszki, lub bardzo daleko od niej ( dystans kilku słupów) może nie być możliwości podłączenia
Pokaż na fotkach i planie np z mapy Google gdzie są słupy i ja których jest puszka
Podpowie my co robić..
Jeśli jest linia napowietrzna masz szansę na dorejonozowanie, o które wnioskujesz na piśmie na adres korespondencyjny w Skierniewicach
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Światłowód napowietrzny
@Dominik8912 najpierw ustal kto jest właścicielem tego kabla a później zadzwoń na infolinię i spytaj się czy możesz skorzystać z ich usług podając adres zamieszkania. Wtedy się dowiesz czy jest możliwość podłączenia czy nie.