Nie można wyświetlić tego widżeta.

Światłowód na sieci Voice-net

Poziom 20, Odkrywca Przestworzy
  • 254
  • 928
  • 3

Boję się, czy nie będzie problemów z zajętym slotem ( czy Play go zwolnił ) i oczywiście z brakiem sygnału.

Poziom 9, Zwiadowca Przestworzy
  • 3
  • 9
  • 0

Ja dzwoniłem ponownie do orange bo nie dostałem żadnej informacji w 48h od zgłoszenia. Udało się porozmawiać i coś ustalić, wcześniej sprawa była eskalowana i miałem czekać na kontakt. Pan na linii konkretny, zainteresował się sprawą. Podejrzewam, że temat przewinął się nie pierwszy raz 😉 Czekam na nowy termin w zamówieniu.

Co ciekawe, sprawdzając rządową mapę zasięgu, zauważyłem, że z listy operatorów pod adresem zniknął orange i figuruje tylko voicenet, jakaś firma krzak prowadząca na voicenet i p4, ale tutaj jako usługa hurtowa. Jeszcze kilka dni temu orange widniało na liście.

Jeśli mogę coś doradzić z własnego doświadczenia, to w przypadku gdyby coś było nie tak, nie czekaj ani nie trać czasu na kontakt z voicenetem, tylko od razu zgłaszaj sprawę do orange, żeby było to odnotowane. Nie wiem w jakim zakresie to pomaga, ale na pewno nie szkodzi. Mnie pozostaje czekać bo już nic więcej nie zdziałam.

• 254
  • 928
  • 3

@Topraz  P4 to Play. Ja u nich próbowałem bo pierwsi się zgłosili z ofertą ale ponad pół roku bez skutku. Dlatego teraz próbuje w Orange.

• 254
  • 928
  • 3

Napisałem do Orange na czacie. Konsultant stwierdził, że ze slotem jest wszystko ok i nie jest zajęty przez Play.

Poziom 9, Zwiadowca Przestworzy
  • 3
  • 9
  • 0

@GlutTak, wiem, że p4 to play, miałem na myśli inną firmę. Do tej pory adres na mapie dla p4 widniał ze statusem rodzaj usługi: hurtowa, natomiast teraz status zmienił się na detaliczny, więc usługa powinna być już dostępna. Będę kontaktował się celem pozyskania informacji o terminie oczekiwania, ponieważ z orange jeszcze nie związałem się umową, a nie uśmiecha mi się czekać w nieskończoność. Nadal czekam na informacje, nikt nie pojawił się od poprzedniej wizyty techników, w zamówieniu wisi ciągle stary termin. W sobotę miałem telefon z działu obsługi klienta, ale w pracy nie mogłem odebrać, więc oddzwoniłem ok. 10 minut później, konsultant przekazał, że nie ma informacji i nie ma możliwości przekierowania, trzeba czekać na ponowną próbę kontaktu. Poprosiłem o zgłoszenie że czekam na telefon, ale już nikt się nie kontaktował tego dnia. Nie wiem już, czy nie lepiej byłoby się związać bezpośrednio z voicenetem; z jednej strony obsługa klienta w orange może stać na wyższym poziomie i orange może wywierać nacisk na operatora w imieniu klienta, z drugiej strony jest to kolejna strona, więc dochodzą dodatkowe opóźnienia, a to ciągle jest linia voicenetu i ta linia tak czy siak będzie obsługiwana przez voicenet. Rozważam różne opcje, we wtorek będę miał chwilę, więc jeśli sytuacja nie będzie wyjaśniona, to podejmę jakieś działania.

Rozumiem, że Ty z playem na linii voicenetu nie masz najlepszych doświadczeń? Na czym polegał problem, po prostu czekałeś bezskutecznie, czy jakieś dodatkowe utrudnienia się pojawiały? W zasadzie w mojej sytuacji ja też czekam pół roku bez skutku, więc jestem w podobnym położeniu, tylko że z orange.

• 254
  • 928
  • 3

@Topraz  W styczniu przedstawiciel handlowy z Play rozdawał ulotki i mówił, że będą uruchamiać z dwa tygodnie. Złożyłem zamówienie wyznaczyli mi termin na początek lutego. Podobno była uszkodzona linia, więc do instalacji nie doszło. Do lipca czekałem, a przy każdej próbie kontaktu słyszałem, że za dwa tygodnie.

Orange przy zamówieniu wyznaczył mi termin na 22 listopada.

Poziom 28, Znawca Przestworzy
  • 2747
  • 10071
  • 53

Podstawa to upewnić się który operator ma sieć wybudowaną pod Twoim adresem i z nim zawierać umowę. Jeśli Play to powinny być urządzenia UPC. Jeśli takich nie ma to znaczy że świadczy usługi na dzierżawionej sieci innego operatora i wówczas zaczynają się schody. Często to są tylko zabiegi marketingowe a nie faktyczna możliwość świadczenia usług. 

• 254
  • 928
  • 3

@marder operatorem sieci jest Voice net, ale próbując się coś u nich dowiedzieć zawsze odsyłają do sprzedawcy usługi (Orange, lub Play).

Poziom 28, Znawca Przestworzy
  • 2747
  • 10071
  • 53

@Glut czyli Orange korzysta z ich sieci żeby Cię podłączyć. Czekaj w takim razie jutro na montera. Zobaczysz czy przyjdzie. 

• 254
  • 928
  • 3

@marder 22 listopada to jeszcze trochę 😉