- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Światłowód na słupie?
Witam,
Przejeżdżając dziś przez wioskę obok zobaczyłem Panów, którzy montowali jakąś wiązkę na słupie. Nie zatrzymałem się, żeby dopytać, a na powrocie już ich nie było.
Czy to co zamontowali to światłowód?
Zdziwiłem się trochę bo jestem objęty w 3 naborze KPO, który jest już zakończony, ale oceny formalnej jeszcze nie ma, bądź nie została upubliczniona, a zakulisowo już coś się dzieje.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Światłowód na słupie?
@dsadsa u mnie kable wiszą już 4 lata i nie mam podłączone (może w listopadzie się uda) od powieszenia kabli do uruchomienia usługi daleka droga.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Światłowód na słupie?
@dsadsa wygląda na główną linię światłowodową. Być może przygotowania do podłączenia przyszłych klientów. Jeśli to zakłada firma na własny koszt, to odejścia będą dopiero po podpisaniu umowy z klientem. Jeżeli z projektu, to już powinny być przygotowane łącza dla klientów. Jak się ponownie pojawią monterzy, to warto się dopytać.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Światłowód na słupie?
Glut - u mnie od chwili powieszenia kabli na słupach do uruchomienia usługi minęło tylko pół roku ..
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Światłowód na słupie?
@dsadsa jest to skrzynka dostępu do światłowodu. Z grubości kabli wchodzącego i wychodzącego wygląda to na pierwszy punkt dystrybucyjny
Trzeba obserwować co będzie dalej robione i koniecznie zapytać o plany rozwojowe techników, którzy będą robić kolejne skrzynki. Warto podpytać o inwestora, terminy uruchomienia i plany odnośnie Twojej miejscowości, bo technicy takie rzeczy wiedzą...
Jak zechcesz podać nazwę miejscowości, powęszymy
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Światłowód na słupie?
U mnie jak się ostatnio pojawili na słupie, to niestety nie zdążyłem ich zapytać, ale myślę, że to dobry znak.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś