To niech wejdzie ta szanowna postać na to forum i przeczyta na TCZEWSKIEJ w Szczecinie jest niezbędna modernizacja sieci i wymiana miedzi na światłowód. Wiem że ma to dyrektor w szanowanym poważaniu ale my mieszkańcy tej ulicy nalegamy o interwencję w trybie natychmiastowym. Dodam że mamy dosyć tego miedzianego internetu.
@Gucio_Łannapisał(-a)
To niech wejdzie ta szanowna postać na to forum i przeczyta na TCZEWSKIEJ w Szczecinie jest niezbędna modernizacja sieci i wymiana miedzi na światłowód. Wiem że ma to dyrektor w szanowanym poważaniu ale my mieszkańcy tej ulicy nalegamy o interwencję w trybie natychmiastowym. Dodam że mamy dosyć tego miedzianego internetu.
Jak wiele innych ulic i miejscowości, inwestycja trwa, nie od razu wszystko da się zrobić.
Tutaj juz 7 lat temu chodzili z Orange i pytali czy chcemy światło.
u mnie dla przykładu inwestycja trwa już 9 miesięcy, rozpoczęli i nie skończyli rurki pozostawione na terenie posesji i ślad zaginął, a salon twierdzi że w najbliższym półroczu nie są planowane prace także w moim przypadku kontakt z osobą kompetentną jest jak najbardziej wskazany
A skąd masz pewność jaki rodzaj światłowodu byl kładziony? Nie wszystkie kable są do bezpośredniego podłączenia klientów.
jak skąd mam pewność? chyba wiem co rozpoczęli za prace na terenie mojej posesji bo sam ich wpuszczałem. położyli rury hdpe, w które mieli zaciągać mikrorurki, a później wdmuchiwać światłowód, ale od 9 miesięcy nikt się nie pojawił i do tej pory mam dziurę w podjeździe. wszystko zostało przygotowane pod światłowód widziałem rysunki tech. także najgorsze prace wykonane, zostało praktycznie wykonać przyłączenia na terenach posesji
U mnie wymieniali kabel rozryli pół ogródka ale technik wie lepiej i twierdzi że to nie prawda. Skąd oni biorą tych "fachowców". więc tobie tez się wydawało że ktoś coś robił może jakieś zbiorowe halucynacje.
z pewnością był to sen wyjątkowo realny, w którym mogłem nawet rozmawiać z wykonawcami, ale co ja mogę wiedzieć pewnie ta instalacja nie była do mnie uuuhahahaha![]()