- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Światłowód - instalacja w bloku
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Dziękuję chlopaki, dziękuje @Anonim
Od strony formalnej już wiem, wygląda to tak jak w tym watku co podesłał @Anonim tzn. położyli przewód pomarańczowy ze światlowodem pod chodnikiem, czyli wychodzi że pierwszy etap.
Ciekawi mnie jeszcze jak to wygląda od strony technicznej w bloku. Podlaczaja sie to skrzyneczek tp? Dziwme by to było wkońcu Światłowód by z tego do mieszkania by chyba nie poszedł. To co robią te szafy montażowe czy w jaki sposób, bo w watku od @Anonim wydaje mi się że to jest do domów, jedna mała kostka i jeden kabel. A do bloków też starcza?
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
@Ludwik95Masz tutaj pokazane na zdjęciach poniżej https://nasz.orange.pl/t5/Internet-domowy/Orange-światłowód-szczegóły-techniczne-montażu/m-p/95759/h...
Opcje światłowodu mamy FTTH FTTB
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
@Anonim dzięki, a jak zrobic aby Orange położyło takie skrzyneczki u mnie, bo chyba przez to nie ma dostępności oferty (blok niepodłączony).
Widze ze to skrzynki OPP. Czy dobrze myśle ze to takie same skrzynki jak tp montowała na slupach?
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Czyli ogarniam. Orange dostalo dla nas 2 dofinansowania, Panstwowe na zacofanie cyfrowe oraz jakies samorzadowe na rozwoj regionu, zatem ankieterzy byli zbedni.
Polozyli okablowanie w studzienkach, byc moze jeszcze cos robia, bo juz sa tu pol roku, co pare tygodni inna ulica a jak juz skoncza to pojawia sie oferty. Zamiast szafki pewnie wykorzystaja skrzynke na slupie. Mam nadzieje ze w przyszlym roku juz sie pojawia skoro w 3 miesiecznych planach Orange (BOK) jeszcze nie ma.
Dzieki!
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
@Ludwik95W mojej okolicy podłączyli światełko w 3 blokach i od maja tamtego roku nikt jeszcze się nie podłączył do Orange
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
A o co chodzi z tymi 12 zyłowymi przewodami? Że tylko 12 mieszkań sie podłączy?
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś