- « Poprzedni
- Następny »
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Światłowód i podpięcie
Zobaczyłem, że nie daleko mnie (100m) jest światłowód. Czy mogę się podpiąć w ramach POPC, dorejonizowania???
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Światłowód i podpięcie
@blateq musisz dowiedzieć się czy jest możliwość skorzystania z usług Orange na tej infrastrukturze, jeśli tak to skontaktuj się z infolinią i poproś konsultanta aby dopisał Twój adres jako dorejonizowanie, możesz też złożyć wniosek pisemny o dorejonizowanie na adres Orange Polska SA Jagiellońska 34 Skierniewice.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Światłowód i podpięcie
Dziękuje <33333333333333333333
tylko jak sprawdzic czy mozna korzystac na danej infra?
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Światłowód i podpięcie
@blateq podczas kontaktu z infolinią podaj adres gdzie jest ta Infrastruktura i konsultant sprawdzi czy świadczą tam usługi.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Światłowód i podpięcie
@blateq Jeśli to MOSiR to obawiam się że światłowód był budowany z osobnego projektu dla szkół i urzędów. Do tej infrastruktury nie można się podpiąć. Najlepiej zadzwoń na infolinię.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Światłowód i podpięcie
Zawsze możesz wysłać oficjalne pismo listownie lub zapytanie mailowe. Na pierwszej lini konsultant nie zawsze może wszystko widzieć, chyba że trafisz na bardzo konkretną osobę. Taka moja sugestia 😉
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Światłowód i podpięcie
UPDATE: zadzwonilem na infolinie, trafilem na nieogarniętego pana, przełączyli mnie na miłą, sympatyczną, ogarniętą Panią. Podałem, że na Śniegockiego 3 jest infrastruktura, a na 6b chciałbym dorejonizowanie. Powiedziała, że wysłała wniosek i w ciągu 7 dni otrzymam odpowiedź. Będę informował.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Światłowód i podpięcie
Rzeczywiście jest coś takiego jak wniosek o dorejonizowanie ale to nie 7 dni. Coś bliżej miesiąca.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Światłowód i podpięcie
@blateq Sam wniosek możesz, a nawet powinieneś zgłosić listownie i na stronie Orange, zaznaczając popyt na usługę. Z mapy wynika, że GOSiR może mieć FTTH jako placówka oświatowa. Patrząc na plan (tak z głowy, czyli z niczego) widać, że aby "obsłużyć" Twoją lokalizację (gdy nie istnieje jeszcze podbudowa i infrastruktura) to należy wykonać przynajmniej OPP (punkt dystrybucyjny) w Twojej ulicy. To niestety trwa...
Sam wniosek może i w 7 dni obsłużą na zasadzie przyjęcia popytu. Natomiast od ręki nie dadzą odpowiedzi, bo to wymaga konsultacji z Inwestycjami. Znając ich tempo pracy-minimum miesiąc.
Samo zaś wykonanie dorejonizowania-czas bliżej nieokreślony. Jedno jest in plus. W rejonie jest punkt zaczepny-przyczółek dla rozbudowy sieci (w GOSiR)
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Światłowód i podpięcie
Oto co znalazłem na UKE
niby punkt ze światłowodem jest od strony Śniegockiego lecz adres należy do Alei Tysiąclecia.
- « Poprzedni
- Następny »