- « Poprzedni
-
- 1
- 2
- Następny »
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Cześć! Przychodzę z ciekawą sytuacją związaną z POPC. Mój adres na obu mapach uke i https://capap.gugik.gov.pl/mapa/cppc/CPPC-internet/ został pominięty ale nie do końca. Sytuacja wygląda tak : na stronie uke mój dom jest zapisany jako 40a i nie ma w planach światłowodu od Orange ale drugi budynek na mojej działce jest o numerze 40 i tam jest w planach inwestycja. Jestem klientem Orange (neostrada) na adres o numerze 40. Na drugiej mapie całkiem mój dom jest pominięty. Dodam jeszcze, że sołtys zbierał wnioski o światło, składałem też osobiście wniosek w salonie. Mam się martwić, że w trakcie inwestycji nie zostanę podpięty?
Pozdrawiam
Rozwiązane! Idź do rozwiązania
Rozwiązanie:
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Na forum jest wiele wątków objaśniających jak działa POPC. Orange tu nic nie pomoże. Jeśli chcesz zmienić numeru budynków - tu pomoże urząd gminy. A jeśli chcesz wyjaśnić czemu dodali 40 a nie 40a, to możesz napisać do CPPC (to oni zarządzają POPC). Dedykowana skrzynka bialaplama@cppc.gov.pl
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Światłowód POPC
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Światłowód POPC
w wolnej chwili podeślę link do adresów 🙂
możesz sprawdzić czy nie jesteś objęty białą plamą, ale plik jest bardzo ciężki
a mapy są nawet bardzo niedokładne 😛
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Światłowód POPC
Spoko
Wczoraj szukając znalazłem taką grafikę to jest wieś Strachocin powiat Stargardzki-Zachodnipomorskie.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Światłowód POPC
Szukałem dzisiaj w excel ale nie mogłem znaleźć nawet mojej wioski. Excel z objętymi miejscowościami w którym moja wieś się znajduje jest ale jakie adresy niestety nie znalazłem.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Światłowód POPC
jeśli jest wieś, byś może jest objęta w całości.
Spróbuj może zadzwonić na infolinię Orange. Jak trafisz na ogarniętego konsultanta to pomoże 🙂
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Światłowód POPC
Tak wygląda mapa. 40a nie jest w POPC, 40 jest.
Co się dokładnie nie zgadza?
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Światłowód POPC
To śmiesznie bo umowa (neostrada) od chyba 10 lat jest na numer 40 czyli na tej mapie na numer 40a. Budynek 40 nie jest budynkiem mieszkalnym. Gdy chce sprawdzić usługi na numer 40a to nie mam możliwości na jakikolwiek internet.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Światłowód POPC
A kiedy nastały zmiany administracyjne? Bo funkcjonowanie numeru a sugeruje, że dzielono działki lub budynek a powstał później.
10 lat temu w Orange nie przykładano dużej wagi do adresów, bo większość usług była oferowana i budowana ze środków własnych Orange. POPC jest dofinansowane przez UE i tutaj jest to dosyć ścisłe. Oba budynki na mapach geodezyjnych są oznaczono jako mieszkalne. Budynek 40 jest oznaczony jako gospodarczy, ale to wcale go nie wyklucza z POPC. Resztę spraw można wyjaśnić w urzędzie gminy (choć radzę przemyśleć wszystkie ew prawne i finansowe skutki zgłaszania błędów). Ta mapa co prezentowałem wyżej pochodzi z system Geoportal Krajowy i jest oficjalnym źródłem danych teleadresowych w Polsce.
Orange nie ustala adresów w POPC. Podłączenie adresów spoza listy jest możliwe po upływie okresu trwalości projektu (5 lat).
- « Poprzedni
-
- 1
- 2
- Następny »