- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Światłowód Orange w Ursus Gołąbki - niby jest ale go nie ma
@juchim Leszczyńskiego jest w zasięgu. Natomiast tego adresu na Koronacyjnej nie ma w spisie. Na pewno to dobry numer domu?
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
numer dobry bo tu mieszkam.
słup ze skrzynką mam może 50 metrów od domu
A czy Koronacyjna z ta sama liczną, ale bez "A" jest w zasięgu (mój sąsiad)?
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Na tę chwilę lokalizacja nie jest w zasięgu.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
@sebaswiderski dzięki za sprawdzenie.
Szkoda wielka.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Pociągnę temat. Ja również mieszkam na osiedlu Gołąbki, na Pobożnego. Również na mojej ulicy w zeszłym roku TELTECH układał sieć światłowodową. Niedługo kończy mi się umowa z obecnym operatorem, chciałem go zmienić na ORANGE, ponieważ daje lepsze warunki. Dziś sprawdzałem na stronie ORANGE - w mojej lokalizacji światłowód nie jest dostępny. Żeby było śmieszniej, od blisko dwóch lat korzystam ze światłowodu prywatnej firmy 6G Networks, która pewnie ciągnie sygnał z infrastruktury ORANGE. Prawdę mówiąc nie rozumiem polityki firmy. To oczywiste, że prościej jest podłączyć blok do sieci, niż dom jednorodzinny, ale skoro kabel leży przy domu, a w moim przypadku wystarczyłoby wymienić sam modem... Nie wiem w czym problem.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
to nie takie proste jak Ci się wydaje
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Ok. Rozumiem, że coś wiesz na ten temat. Może podziel się informacjami z których być może skorzystają inni 🙂
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
@bonor Kabel mógł być prowadzony twoją ulicą ale nie do domków tylko z myślą o blokach wielorodzinnych. Wyprzedzając pytanie, nie nie można ot tak podpiąć się do takiego światłowodu.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Ja sobie oczywiście zdaję sprawę, że to nie polega na zastosowaniu splittera - pewnie sam bym to zrobił, gdyby to było takie proste :-), natomiast irytuje mnie fakt, że skoro inna firma mogła do mnie doprowadzić światłowód, to dlaczego taki potentat nie może tego zrobić. Wystarczy chcieć czy móc?
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
@bonor Przyznam się, że nie słyszałem o wynajmowaniu sieci dla 6G Networks w tym terenie przez Orange. Jeśli by wynajmowało, to w bazach danych te adresy ujęte jako w zasięgu 6G byłyby również dostępne dla Orange-tak to działa. Przyjrzyj się dobrze instalacjom i sprawdź czy jednak przypadkiem 6G nie ma własnych OPP, a tylko korzysta z kanałów i słupów Orange (tzw podbudowy). To zupełnie co innego, wynajem otworów w kanalizacji czy słupów, a wpuszczanie na własną infrastrukturę